Universiteit van Tilburg

Persbericht 30 december 2009

ONDER EMBARGO tot do 19 nov, 17.00 uur

Dr. Ruud Vreeman ontvangt erepenning Universiteit van Tilburg

De Universiteit van Tilburg heeft ter gelegenheid van haar 82e verjaardag een erepenning uitgereikt aan de voormalige burgemeester van Tilburg Ruud Vreeman. Vreeman ontving de penning voor zijn uitzonderlijke inzet als burgemeester voor de belangen van de universiteit.

Ruud Vreeman was onvermoeibaar als het erom ging het belang van de universiteit en de studentengemeenschap binnen de gemeente Tilburg en daarbuiten verder te brengen, aldus mr. Hein M.C.M. van Oorschot, collegevoorzitter van de Universiteit van Tilburg. In het kader van het gemeentebeleid om Tilburg te profileren als stad voor jonge, intelligente en creatieve mensen, heeft Vreeman zich bijvoorbeeld ingezet voor een gezamenlijke communicatiecampagne over Tilburg als studentenstad. Ook werden werkplekken voor studenten in de stadsbibliotheek gerealiseerd en verandert de naam van station Tilburg West binnenkort in Tilburg Universiteit. De aanstelling van een liaison officer tussen gemeente en hoger onderwijsinstellingen heeft bijgedragen aan de verdere ontwikkeling van de relatie tussen de stad en de universiteit.

De erepenning is eerder onder meer uitgereikt aan oud-bestuursvoorzitter van de UvT Herman Wijffels en aan oud-rector Frank van der Duyn Schouten.



Universiteit van Tilburg