Gratis Energiekalender 2010 'DE 12 ENERGIEBESPARENDE WERKEN VAN HERCUL'

19/11/2009 09:45

Vlaamse Overheid

Het Vlaams Energieagentschap (VEA) heeft naar goede gewoonte een gratis energiekalender voor u klaarliggen (oplage 45.000 exemplaren).

Het thema van de kalender is 'DE 12 ENERGIEBESPARENDE WERKEN VAN HERCUL'.

Elke maand worstelt Hercul met een andere vorm van energieverspilling. Hij heeft veel goede bedoelingen, maar hij slaat telkens de bal mis. Met de juiste tips lukt het hem uiteindelijk toch om zijn woning echt energiezuinig te maken.

Het Vlaams Energieagentschap (VEA) heeft naar goede gewoonte een gratis energiekalender voor u klaarliggen (oplage 45.000 exemplaren). Het thema van de kalender is 'DE 12 ENERGIEBESPARENDE WERKEN VAN HERCUL'. Elke maand worstelt Hercul met een andere vorm van energieverspilling. Hij heeft veel goede bedoelingen, maar hij slaat telkens de bal mis. Met de juiste tips lukt het hem uiteindelijk toch om zijn woning echt energiezuinig te maken. De maandelijkse energiebesparingstips en de informatie over premies zullen ook u helpen om het hele jaar door op een haalbare manier energie te besparen. Zo spaart u zowel uw portemonnee als het milieu. In 2010 zal het Vlaams Energieagentschap het Energierenovatieprogramma 2020 weer volop onder de aandacht brengen. De Vlaamse overheid streeft ernaar dat tegen 2020 in elke woning dakisolatie is aangebracht, een verwarmingsketel met een hoog rendement is geïnstalleerd, en enkel glas is vervangen door hoogrendementsbeglazing. Wist u dat u een aanzienlijke premie kunt krijgen als u in die energiebesparende werken investeert? Voor meer informatie over alle premies voor energiebesparing in uw gemeente gegeven worden, kunt u surfen naar www.energiesparen.be (klik op de bol 'subsidies') of bellen naar het gratis nummer 1700. U kunt de energiekalender gratis bestellen op de website www.energiesparen.be of door te bellen naar het gratis nummer 1700. U kunt ook een exemplaar halen in uw openbare bibliotheek of gemeentehuis, zolang de voorraad strekt. De jaarlijkse energiekalender is een initiatief van het Vlaams Energieagentschap (VEA). Het VEA geeft uitvoering aan een duurzaam energiebeleid voor Vlaanderen. Stimuleren van rationeel energiegebruik en milieuvriendelijke energieproductie vormt een van zijn hoofdtaken. Meer informatie: www.energiesparen.be Drukklare illustraties uit de Energiekalender 2010: www.energiesparen.be/kalender

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel