Ingezonden persbericht


Persbericht

Waterschap De Dommel tilt informatievoorziening naar een hoger niveau met Decos D5

Noordwijk, 19 november 2009 - Waterschap De Dommel vervangt haar documentmanagementsysteem (DMS) met Decos D5. Hiermee wil het Waterschap invulling geven aan de ambities op het gebied van digitaal en procesgericht werken. Decos zal onder andere worden ingezet om documenten centraal te archiveren en digitale dossiers aan te maken. Daarnaast zullen interne processen op termijn worden ondersteund met behulp van geautomatiseerde workflows. In totaal gaan 375 medewerkers gebruik maken van het documentmanagementsysteem.

Waterschap De Dommel werkt aan schoon, veilig en voldoende water in Midden-Brabant. Hiervoor werkt zij onder andere nauw samen met lokale en regionale overheden. Om de efficiëntie van interne processen verder te vergroten en de externe dienstverlening te verbeteren, is het project Disign opgestart. Het project moet er met behulp van zaakgericht werken voor zorgen dat medewerkers documenten sneller en eenvoudiger kunnen vinden, verwerken, opslaan en delen. Het bestaande systeem voldeed niet langer aan de wensen van de organisatie en daarom werd er een nationale aanbesteding uitgeschreven waarbij verschillende alternatieven werden beoordeeld. Binnen het aanbestedingstraject zijn naast functionaliteit verschillende factoren meegenomen, zoals gebruiksvriendelijkheid, referenties en prijs. Decos behaalde de hoogste score.

"We hebben een gedegen analyse van de verschillende documentmanagementsystemen gemaakt en hierbij ook een groot aantal medewerkers de top drie systemen laten testen op gebruiksvriendelijkheid", stelt Bert van Irsel, projectleider Verwerven systemen Disign van Waterschap De Dommel. "Decos behaalde de hoogste totaalscore en had bovendien uitstekende referenties. We gaan het systeem nu stap voor stap implementeren en gaandeweg de functionaliteit van het DMS uitbreiden."

"Waterschap De Dommel heeft al een procesgerichte organisatiestructuur. Dit heeft als voordeel dat wij onze interne processen al volledig in kaart gebracht hebben. De inrichting van Decos wordt hierdoor eenvoudiger", vervolgt Van Irsel. "De eerste procesmanagers die in hun proces gebruik willen maken van het nieuwe systeem, hebben zichzelf aangemeld. Ik ben ervan overtuigd dat onze medewerkers snel zullen wennen aan het werken met Decos D5. We gaan hen daar met de hulp van Decos op de juiste manier bij ondersteunen."

"Wij zijn zeer verheugd dat Waterschap De Dommel voor ons heeft gekozen", stelt Pieter van Duyvenvoorde, Account Manager bij Decos. "Decos is sterk vertegenwoordigd binnen de overheidssector en we richten ons ook heel nadrukkelijk op waterschappen. De overeenkomst met Waterschap De Dommel toont aan dat we een solide product bieden dat aansluit bij de behoeften van een waterschap."

BERICHT VOOR DE REDACTIE