Ingezonden persbericht


Persbericht

Unit 4 Agresso implementeert managementrapportagetool bij de Nederlandse Obesitas Kliniek ~ Rapportage geeft inzicht in effectiviteit van de behandelingen ~

Sliedrecht, 19 november 2009 - Unit 4 Agresso heeft een managementrapportagetool geïmplementeerd bij de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK). Deze oplossing haalt informatie uit het bedrijfssysteem, waar ook het Elektronische Patiënten Dossier onderdeel van is, en helpt het management van de kliniek om de ontwikkeling van patiënten bij te houden en de effectiviteit van de verschillende behandelmethodes te meten.

De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK), die is opgericht in 1993, helpt mensen met obesitas gewicht te verliezen door het veranderen van hun levensstijl. De instelling heeft vestigingen in Hilversum, Eindhoven, Arnhem en Den Haag. Het aantal vestigingen zal naar verwachting de komende jaren uitbreiden.

Om snel een goed beeld te krijgen van de ontwikkeling van obesitas bij haar cliënten, ontstond bij de kliniek de behoefte aan een goed rapportagesysteem. Unit 4 Agresso heeft de rapportagetool Oracle-Hyperion Interactive Reporting geïmplementeerd. Deze haalt informatie uit het bedrijfssysteem en geeft inzicht in de ontwikkeling van patiënten en de effectiviteit van behandelmethodes. De NOK biedt zes verschillende behandelingen aan, die 72 weken duren. In de loop van de behandeling krijgen patiënten regelmatig vragenlijsten voorgelegd over onder meer de levensstijl, het eetpatroon, bewegingsgedrag en kwaliteit van leven.

Met de nieuwe rapportage kan het management van de kliniek deze gegevens beter analyseren. Auke Renkema, projectmanager bij de NOK: "We voeren een nulmeting uit bij de intake van een patiënt en houden in de loop van de behandeling de vinger aan de pols. Het is voor ons van groot belang om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van patiënten en daarvoor is een goede rapportagetool onontbeerlijk."

De eerste resultaten van de nieuwe rapportagetool worden medio volgend jaar verwacht; de behandelingen hebben een looptijd van 72 weken en tegen deze tijd zullen de eerste tussentijdse resultaten beschikbaar zijn.

BERICHT VOOR DE REDACTIE




Ingezonden persbericht