Ingezonden persbericht


+ + + Persbericht + + +

Vlekkeloos factureren voor Epic-gebruiker Spaarne Ziekenhuis dankzij MC-Turris

Utrecht, 19 november 2009 - Met de keuze voor het EPD Epic heeft het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp een omslag in het denken bewerkstelligd. Voor het ziekenhuis betekent dit dat nu de patiëntenstroom centraal staat in plaats van het functioneren van de individuele medisch specialist. Het kan nu echt innoveren en bedrijfsprocessen op één lijn brengen. Maar daarmee is het ziekenhuis er natuurlijk nog niet, want het moet ook kunnen factureren. Daarom heeft het Medicore gevraagd om een koppeling te maken met het pakket MC-Turris. De afgelopen maanden heeft het ziekenhuis hiermee voor het eerst gedeclareerd. En succesvol, het is vlekkeloos verlopen.

De gekozen koppeling is voor Medicore net zo interessant als voor het Spaarne Ziekenhuis, betoogt directeur Boris Hololtcheff. 'Epic is een vooruitstrevend ZIS', zegt hij. 'Alle ogen zijn gericht op het Spaarne, omdat dit het allereerste ziekenhuis in ons land is dat de overstap naar Epic heeft gemaakt. Behandelingen worden vanuit EPIC via HL7 gecommuniceerd naar MC-Turris, een volledig pakket voor de financiële verwerking van behandelingen en verrichtingen. Het feit dat we er zo goed in geslaagd zijn de koppeling tot stand te brengen, is dan ook voor beide partijen heel belangrijk. MC-Turris gekoppeld aan Epic levert het Spaarne Ziekenhuis 'the best of both worlds' en brengt daarmee het volledige administratieve proces onder controle. Door een correcte facturatie, overzicht en controle over het facturatieproces wint het ziekenhuis aanzienlijk veel tijd.'

Het Spaarne Ziekenhuis (www.spaarneziekenhuis) is ontstaan uit een fusie waarbij de locatie in Haarlem is opgeheven en waarbij op de locatie in Heemstede de dagbehandeling geconcentreerd is. In Hoofddorp is een nieuw ziekenhuis geopend. De maatschappen zijn succesvol geïntegreerd. Tegelijk met de nieuwbouw is het nieuwe EPD Epic geïmplementeerd. Hierbij werd besloten niet per arts, maar per vakgebied een dossier te maken. Het gevolg van deze beslissing is dat Epic geen 120 dossiers telt, maar slechts 23, allemaal op hetzelfde platform. Hiermee was de organisatie rijp voor de volgende stap, namelijk de patiëntenstroom als uitgangspunt nemen.

Medicore (www.medicore.nl) is een jong en snel groeiend bedrijf dat naam gemaakt heeft met de ontwikkeling van software die precies aansluit bij de behoeften van de zorgaanbieders. Medicore levert unieke en allesomvattende applicaties voor logistieke en administratieve ondersteuning. Dit stelt de gebruiker in staat om snel en adequaat in te spelen op de veranderende eisen in de hedendaagse gezondheidszorg. MC-Turris is een volledig pakket voor de financiële verwerking van behandelingen en verrichtingen. In het bredere Medicore Informatie Systeem komen modulegewijs alle zaken bij elkaar die in de volledige bedrijfsvoering van onmisbaar belang zijn: patiëntenregistratie, planning, behandelingenregistratie, elektronische aanleveringen aan zorgverzekeraars, digitale dossiervorming en debiteurenbeheer.

Noot voor redacties

Voor verdere informatie (

Ingezonden persbericht