Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
kenmerk datum MS/hg 19 november 2009 Onderwerp
Investeringsregeling 'Bespaar & Verdien!'

Investeringsregeling van de Kamer van Koophandel Limburg Al ruim 100 `Bespaar & Verdien!'-bedrijven
De bedrijven uit Limburg weten de weg naar de regeling 'Bespaar & verdien!' goed te vinden. Een bakkerij, een pension, een loonbedrijf en een slagerij: al meer dan 100 bedrijven vroegen tussen 1 oktober en 18 november een voucher aan.
'Bespaar en Verdien!' is een investeringsregeling van de Kamer van Koophandel Limburg (met medewerking en een bijdrage van de Provincie Limburg) voor het Limburgse midden- en kleinbedrijf. Het totale bedrag aan vouchers bedraagt 1.450.000 euro. Het stimuleren van duurzaam ondernemen is het doel van de regeling. Dat gebeurt door ondernemers te informeren over mogelijke energiebesparende maatregelen, te adviseren over de best passende maatregelen en een bijdrage te leveren aan de financiering om een of meerdere maatregelen uit te voeren.
De regeling werkt met drie soorten vouchers: 1.000, 2.500 en 5.000 euro. In totaal zijn er 700 beschikbaar. Een voucher staat voor een maximale bijdrage van 33 procent in de subsidiabele kosten, waarbij het voucherbedrag de maximale subsidiebijdrage is. Met een voucher wordt op locatie een energiescan uitgevoerd.
Enkele aan `Bespaar & Verdien!' deelnemende bedrijven gaan zeer voortvarend te werk, zij hebben ook hun energiescan al laten uitvoeren en kunnen met het rapport maatregelen nemen om energie te besparen. In totaal is al voor 240.000 euro aan vouchers uitgereikt. De detailhandel uit de non-foodsector is koploper bij de aanvragers, de informatie- en communicatiebranche en de bouwnijverheid vormen de hekkensluiters. Nog weinig aanvragen zijn afkomstig van bedrijven op een van de drie 'energieke bedrijventerreinen' Beatrixhaven (Maastricht), De Beitel (Heerlen) en Roerstreek (Roermond). Voor deze bedrijven is een bedrag van niet minder dan 500.000 euro gereserveerd. www.bespaarenverdien.nu
************************************ EINDE PERSBERICHT ****************************************