Gemeente Delft

Raad van State eens met Delftse burgemeester

De Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, geeft de burgemeester van Delft gelijk in de zaak rond de exploitatievergunning van Grand Café Verderop aan de Westvest.

Omwonenden van Grand Café Verderop stelden eerder beroep in bij de rechtbank tegen de verlening van de vergunning. Zij claimden geluidsoverlast te hebben van de feesten die Verderop houdt in de VAK. De rechtbank oordeelde eerder dit jaar dat het geluid inderdaad een factor is bij het verlenen van de exploitatievergunning en stelde de omwonenden in het gelijk. Omdat het privaatrechtelijk verhuren van de ruimte van de VAK (aan Grand Café Verderop) iets heel anders is dan de exploitatie van het grand café zelf, ging de burgemeester in hoger beroep tegen die uitspraak bij de Raad van State.

Deze gaf de burgemeester op woensdag 18 november, volkomen gelijk. De rechtbank had de eventuele overlast vanuit de VAK niet mogen betrekken in de exploitatievergunning van Grand Café Verderop. De Raad van State vindt daarnaast dat de burgemeester de hele zaak degelijk heeft onderzocht en het besluit goed heeft gemotiveerd. Grand Café Verderop kan conform de verleende vergunning blijven exploiteren. Het verhuur van de binnenruimte voor nachtfeesten is overigens inmiddels door de VAK beëindigd.

Noot voor de redactie (