Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Beleidstafel Onderwijs Zuideramstel

03-december-2009

Op 19 november vond de zevende Beleidstafel Onderwijs plaats. De Beleidstafel Onderwijs is door het stadsdeel in het leven geroepen om te overleggen met schooldirecteuren van het primair, voortgezet en speciaal onderwijs in Zuideramstel. Het overleg wordt voorgezeten door het dagelijks bestuurslid Henk Boes, portefeuillehouder Onderwijs.

Verschillende actuele onderwerpen worden tijdens het overleg besproken. Landelijk speelt voeding voor leerlingen op scholen een belangrijke rol. Op dit moment is er een pilot Eet Gezond Het Hele Jaar Rond op basisschool De Ark. Als deze pilot een succes wordt, dan is het wellicht aantrekkelijk om dit te introduceren op meerdere scholen.

Jeugd en veiligheid
Het thema Jeugd & Veiligheid werd ook onder de aandacht gebracht. Er is een gemeenschappelijk Jeugd en Veiligheidplan 2005-2009 opgesteld voor stadsdeel Zuideramstel en Oud-Zuid. Jaarlijks wordt op basis hiervan een Actieplan opgesteld. Hierin staan onder andere concrete acties voor de aanpak van risicojongen in Zuideramstel. De afgelopen tijd zijn - in samenwerking met scholen, buurtregisseurs en het stadsdeel - verschillende overlastpraktijken aangepakt op en rondom scholen.
Door deze themas onder de aandacht te brengen en de vervolgacties uit te voeren, hoopt het stadsdeel dat Zuideramstel het veiligste stadsdeel van de stad blijft.

Stages
Om de aanwezigen inzicht te geven wat op zijn school leeft, hield de schooldirecteur van de Atlant een presentatie over de positie van het praktijkonderwijs in het voortgezet onderwijs. Rode draad binnen het praktijkonderwijs zijn de stages, waardoor leerlingen niet alleen een kwalificatie behalen om deel te nemen aan de arbeidsmarkt, maar sommige leerlingen ook door naar het middelbaar beroepsonderwijs kunnen.

Schooldirecteuren vergaderen in de raadzaal op het stadsdeelkantoor