FNV biedt vakbondsbiertje aan PvdA'ers aan tegen 'bezopen' AOW-plan

18/11/2009 19:31

FNV Vakcentrale

FNV-actieleider Wilna Wind biedt morgen (donderdag) om 13.15 uur voor de ingang van de Tweede Kamer PvdA-kamerleden Ton Heerts en Paul Kalma een vakbondsbiertje aan. Beide politici zijn prominente leden van de PvdA-Tweede Kamerfractie, die tegen de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar zijn.

Wilna Wind, die binnen Nederlands grootste werknemersclub de functie van actieleider heeft, biedt het kostelijke vocht aan namens 1,4 miljoen FNV-leden: als ruggesteun voor Heerts en Kalma. Laatstgenoemde die niet in Den Haag aanwezig kan zijn, krijgt de vakbondsattentie thuisgestuurd.

De FNV hoopt dat de twee parlementariers hun mede-Kamerleden onder het genot van een biertje ervan kunnen overtuigen dat het AOW-plan een slecht plan is. 'Heerts en Kalma lijken op dit moment de enige PvdA-leden die snappen dat de verhoging van de AOW-leeftijd een bezopen idee is. Omdat aan de bar en bij een borreltje de beste akkoorden gesloten schijnen te worden, willen we de twee daar graag bij helpen', aldus een FNV-woordvoerder.

FNV-leden uit heel Nederland voeren aanstaande zaterdag op vier plaatsen in Nederland (Assen, Deventer, Eindhoven, Rotterdam) actie tegen het kabinetsplan om de AOW-leeftijd te verhogen naar 67. Meer informatie hierover op www.fnv.nl

De overhandiging vindt morgen (donderdag 19 november) plaats voor de ingang van de Tweede Kamer, om 13.15 uur.






Noot voor de redactie: