G4S Safe Express, nu ook in de Randstad waardetransport MKB


UTRECHT, 20091119 -- Na een succesvolle pilot in Zuid Holland breidt G4S Safe Express, een waardetransport oplossing voor het MKB, zich per direct uit naar de Randstad. Safe Express is, als onderdeel van G4S Cash Services, gespecialiseerd in het geldtransport voor ondernemers met relatief lage contante geldafstortingen. Gemak, veiligheid, flexibiliteit en lage kosten staan centraal binnen de dienstverlening.

Het afstorten van geld brengt niet alleen kosten met zich mee, maar vooral ook risico's. Niet zelden worden ondernemers of filiaalhouders gevolgd en overvallen tijdens het afstorten van hun omzet bij de bank. Bovendien geeft het veelal een ongemakkelijk gevoel om met forse bedragen over straat te gaan. Safe Express heeft speciaal voor het MKB een zeer betaalbare `web-based' oplossing ontwikkeld, waarbij deze risico's tot het verleden behoren.

De kern van het Safe Express concept bestaat uit een `high tech' en speciaal hiervoor ontwikkeld stuk automatisering, waarbij het voorportaal wordt gevormd door de website www.safe-express.nl. De ondernemer kan hierop geheel op maat zijn wensen met betrekking tot zijn geldafhandeling kenbaar maken. Hierbij gaan de diensten van Safe Express aanmerkelijk verder dan alleen het ophalen en veilig transporteren van de biljetten. Zo worden alle door Safe Express ontvangen biljetten met een maximum van ¤ 5.000,-- per transport, gecontroleerd op echtheid, geteld en op de rekening van de ondernemer bijgeschreven. Daarnaast zijn alle waarden vanaf ontvangst tot aan de bijschrijving verzekerd. Alle overige handelingen, zoals het plannen van transporten, het aanmelden van ophaallocaties en facturatie verlopen via de internetsite.

Met dit concept neemt Safe Express, ook binnen haar eigen internationale omgeving, het voortouw in het voorkomen van overvallen en andere calamiteiten bij kleinere ondernemers tijdens de afhandeling van contante geldstromen. Naast het wegnemen van de risico's en het onveilige gevoel boekt de ondernemer aanzienlijke tijdwinst en komt het zijn efficiency ten goede. Vanwege de hoge graad van automatisering kan Safe Express deze dienst tegen een zeer concurrerende prijs in de markt zetten die vergelijkbaar is met de kosten die ondernemers nu al kwijt zijn wanneer zij zelf bij de bank afstorten. Per transactie (beveiligd vervoer, tellen, assurantie en storten) bedragen de kosten ¤ 14,50.

Safe Express kan nu ook met subsidie van het ministerie van Economische Zaken worden afgenomen waarbij de overheid tot 50% bijdraagt aan de kosten.

G4S Safe Express