Attachmate vereenvoudigt bestandsuitwisseling met FileXpress


Nieuwe strategische oplossing voor het beveiligen, automatiseren en verbeteren van bestandsuitwisseling over het internet en binnen het datacenter

ALPHEN AAN DEN RIJN, 20091119 -- Attachmate kondigt de beschikbaarheid van Attachmate FileXpress aan. Deze productlijn richt zich op de Managed File Transfer (MFT) softwaremarkt. De FileXpress software is een veilige oplossing voor de elektronische levering van grote bestanden over het internet en binnen het datacenter, waar ook ter wereld, ongeacht het type platform of applicatie.

"FileXpress is de eerste officiële stap van Attachmate binnen de Managed File Transfer markt", aldus Eric Varness, Vice President Marketing bij Attachmate. "Door het groeiende aantal zware bestanden en de uitwisseling van deze bestanden over de hele wereld stellen organisaties zeer hoge eisen aan oplossingen voor bestandsuitwisseling. We hebben klanten in verschillende industrieën over de hele wereld die elke dag te maken hebben met bestandsoverdrachten. FileXpress stelt deze bedrijven in staat kosten en tijd te besparen door routinematige handelingen te automatiseren en deze te integreren in een multi-platform netwerk."

FileXpress onderscheidt zich van concurrerende oplossingen door haar vermogen om zowel handmatige als geautomatiseerde overdracht van bestanden te ondersteunen. FileXpress ondersteunt strenge security regulations met krachtige encryptie, authenticatie, auditing en rolgebaseerde functionaliteiten. Dit maakt effectieve B2B-integratie met partners, leveranciers en klanten mogelijk. Binnen het datacenter biedt FileXpress een infrastructuur die de verplaatsing van bestanden naar een scala aan platforms, zoals Windows, UNIX, Linux en IBM z/OS mogelijk maakt.

De Attachmate FileXpress producten hebben de volgende functionaliteiten:

* Strategische cross-platform en internetgebaseerde bestandsuitwisseling
Door de ondersteuning van Windows, IBM z/OS, UNIX en Linux, kunnen organisaties met FileXpress alle file transferactiviteiten tussen hun kritische interne systemen centraal configureren, uitvoeren, bewaken en controleren. Ook kunnen externe transfers over het internet en belangrijke platforms, van Windows tot mainframe, plaatsvinden.

* Naleving van de data security regulations
FileXpress is compliant met onder andere PCI, SOX, HIPAA en anderen. Dit is van essentieel belang voor organisaties waar regelmatig overdracht van gevoelige informatie plaatsvindt. De oplossing ondersteunt een breed scala aan security protocollen op het gebied van file transfer zoals HTTPS, FTP/S, SFTP, PGP over FTP en AS2.

* Ongeëvenaarde automatiseringsmogelijkheden
Door handmatige handelingen in processen rondom bestandsoverdracht terug te dringen stelt FileXpress organisaties in staat tijd- en kostenbesparingen te realiseren. De oplossing biedt geautomatiseerde mogelijkheden, zoals het monitoren van directories, post-processing op de overgedragen bestanden en webservice support.

FileXpress is per direct beschikbaar. Meer informatie is te vinden op www.attachmate.com/Evals/filexpress/fx-eval.htm.

-------------

Over Attachmate
Attachmate levert geavanceerde software voor terminal emulatie, applicatie-integratie en veilige communicatie. Bedrijfsonderdeel NetIQ biedt oplossingen voor het automatiseren van IT-processen en het beheer van prestaties, beveiliging en compliancy van IT. Attachmate ondersteund wereldwijd 65.000 bedrijven bij het toepassen van IT op nieuwe efficiënte manieren.
Attachmate helpt bedrijven al meer dan 26 jaar met het uitbreiden, beheren en beveiligen van hun IT-investeringen. Het bedrijf is wereldwijd erkend voor haar innovatieve producten, eenvoudige zakelijke transacties en uitzonderlijke klantenservice. Attachmate heeft kantoren en partners over de hele wereld. Het hoofdkantoor staat in Seattle en het Nederlandse kantoor staat in Alphen aan den Rijn. Meer informatie is te vinden op www.attachmate.nl.

###

Copyright © 2009 Attachmate Corporation. All Rights Reserved. Attachmate, the Attachmate logo and FileXpress are registered trademarks of Attachmate Corporation, in the USA. All other trademarks, trade names, or company names referenced herein are used for identification only and are the property of their respective owners.





Ingezonden persbericht