Led is klaar voor toepassing in bedrijfsleven


HOUTEN, 20091119 -- Bedrijven kunnen halogeenverlichting tot 50W prima vervangen door ledverlichting. Tot deze conclusie komt het Energiecentrum na vergelijkend onderzoek naar prestaties van ledlampen. Wel moet men alert zijn op de geboden kwaliteit die zeer wisselend is. In haar laatste nieuwsbrief geeft het Energiecentrum tips hoe goede ledlampen zijn te herkennen en andere wetenswaardigheden.

Verder in de Energienieuwsbrief aandacht voor een onderzoek naar de grootste energieweglekkers in het MKB. Op jaarbasis is hier 300 miljoen euro mee gemoeid. Zo blijken winkeliers nog nauwelijks energiezuinige verlichting te hebben. Het Energiecentrum heeft onlangs een Weglekcheck gelanceerd waarmee bedrijven in 2 minuten hun eigen situatie kunnen bepalen.

Ook goed nieuws voor de automotivesector en de industrie. Op perslucht kunnen duizenden euro's per jaar bespaard worden. In deze nieuwsbrief staat hoe bedrijven dat kunnen aanpakken. Tot slot een verhaal van een bandenservicebedrijf die de persluchtlekken grondig te lijf gaat en daarmee de kosten flink reduceert.

De Energienieuwsbrief is 17 november uitgekomen en verschijnt 4 keer per jaar. U kunt zich hiervoor aanmelden via de website.

Energiecentrum Midden- en Kleinbedrijf