Eerste Nederlandse test die authenticiteit meet


AMSTERDAM, 20091119 -- De eerste test die authenticiteit meet is ontwikkeld. Er was in Nederland nog geen instrument dat authenticiteit kon meten en het daarmee werkbaar en toepasbaar maakte. De test is ontwikkeld door humanage en Vitae, het netwerk van de Nieuwe Professional. De launch is tijdens het Vitae Initiatief op 25 november.

Authenticiteit
Authenticiteit komt steeds meer naar voren als belangrijke succesfactor. Authentieke mensen zijn beter in staat om vanuit persoonlijke waarden en kracht te handelen. Dit bevordert eigenaarschap en daarmee bevlogenheid.

Unieke test
De ontwikkelde test geeft authenticiteit inhoud. En zal daarmee voldoen aan de grote behoefte bij organisaties om authenticiteit te kunnen meten. Nog niet eerder is authenticiteit in Nederland op deze manier meetbaar en toepasbaar gemaakt.

Voor organisaties
De ontwikkelde test stelt organisaties in staat om authentieke professionals te selecteren. Door het vergroten van het inzicht in hoe authenticiteit werkt bij mensen krijgen organisaties een tool in handen voor een weloverwogen selectiebeleid. Ook geeft het concrete handvatten voor de ontwikkeling van professionals.

Co-creatie humanage en Vitae
humanage en Vitae werken al jaren samen en vinden elkaar in hun gezamenlijke zoektocht naar innovatie en betekenisgeving. Vanuit gedeelde waarden willen humanage en Vitae het verschil maken. Belangrijke waarden zijn naast Authenticiteit: Gelijkwaardigheid, Plezierig werken en Eigenaarschap. Vitae is dé organisatie waar deze waarden een grote rol spelen en best practice van implementatie ervan in de praktijk. In 2009 eindigde Vitae voor het 5e achtereenvolgende jaar in de top van Beste Werkgevers van Nederland.

Vitae Initiatief
De feestelijke lancering van de Authenticiteittest vindt plaats op woensdag 25 november tijdens het Vitae Initiatief in Den Haag. Tijdens het Initiatief krijgen de deelnemers inzicht in wat authenticiteit is en hoe je het kunt meten. En hoe je als leidinggevende je eigen authenticiteit en die van je medewerkers ontwikkelt.

Over humanage
humanage is expert op het gebied van authenticiteit, eigenaarschap, verbinden en bevlogenheid. humanage analyseert vraagstukken op dit vlak en ontwikkelt tools die praktisch toepasbaar zijn voor zowel individu als organisatie. Opgericht in 2001 door psychologen Daniëlle Schiphorst en Arieke Willemstein.. Vanuit de filosofie "talent als basis". humanage werkt vanuit de overtuiging dat elk mens talenten heeft. Het is de kunst die talenten zo te gebruiken dat het energie en plezier geeft om te groeien. Persoonlijk en professioneel. Met als resultaat dat excelleren en plezierig werken samenkomt. Het is de passie en het talent van humanage om anderen hierin uit te dagen en te begeleiden. www.humanage.nl

Over Vitae
Vitae is een landelijk personeelsbemiddelingsbureau voor de werving en selectie van vast personeel en de bemiddeling van tijdelijke professionals. Jaarlijks bemiddelt Vitae ongeveer 4.000 kandidaten voor een vast dienstverband in 12 specialismen. Vitae telt ongeveer 1750 medewerkers, waarvan 1000 Vitae Interim Professionals voornamelijk werkzaam zijn in Techniek en Finance. Vitae is hiermee de enige partij in Nederland die de sectoren werving & selectie en interim professionals naast elkaar heeft groot gekregen. Vitae is opgericht in 1986 en heeft tien vestigingen in Nederland: Amsterdam, Breda, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Arnhem, Maastricht, Enschede en Zwolle. www.vitae.nl en www.snippr.nl





Ingezonden persbericht