Ministerie van Defensie

Concert Fanfarekorps `Bereden Wapens' ter ere van 750 jaar Amersfoort

Datum: 19 november 2009 Tijdstip: 20.00 uur Locatie: Stadshal Flint Amersfoort, Coninckstraat 60, Amersfoort

Het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht 'Bereden Wapens' geeft een concert Klassieke concertwerken, solowerken, mars- en moderne muziek wisselen elkaar af tijdens een concert van het Fanfarekorps `Bereden Wapens' van de Koninklijke Landmacht. Dirigent is Ivan Meylemans. Tijdens het concert speelt Yvonne van Wegbers (docente Hogeschool Kreato) een solo op de saxofoon.

Amersfoort kent een lange militaire traditie, in het bijzonder met de `bereden wapens' artillerie en cavalerie. In het kader van de lange relatie met de stad en de toekomstige samenwerking is het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht 'Bereden Wapens' trots en vereerd om te mogen optreden in het 750-jarig jubileumjaar van Amersfoort.

Organisatie

Dit wervelende concert wordt door het Regionaal Militair Commando West aangeboden in samenwerking met de Gemeente Amersfoort. Voorafgaand aan het concert zal burgemeester mevrouw A. van Vliet-Kuiper een welkomstwoord spreken.

Relatie landmacht - Amersfoort

Kolonel Willem van den Bos, commandant van RMC West: "De landmacht is al ruim anderhalve eeuw een grote werkgever in Amersfoort en omgeving. Als Defensie zijn wij tegenwoordig ook nauw betrokken bij alle samenwerkende instanties in de Veiligheidsregio Utrecht. Het 750-jarig stadsjubileum was de perfecte aanleiding om onze relatie met de stad en de regio met een bijzonder concert te onderstrepen."

Namens het ministerie van Defensie is het Regionaal Militair Commando (RMC) West hét aanspreekpunt voor civiele instanties in de provincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht. RMC West is de schakel tussen maatschappij en Defensie en een structurele partner op het gebied van crisisbeheersing en rampenbestrijding.

Toegangskaarten

De concertkaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van De Flint, online via de website www.deflint.nl of in de Stadsinformatiewinkel `De Observant' (Stadhuisplein 9). De reserveringskosten bedragen slechts 2,50 euro, waarbij het kaartje in de pauze is in te wisselen voor een gratis drankje in De Flint.

Verwijzingen

* Poster concert Fanfarekorps `Bereden Wapens' van de Koninklijke Landmacht in Amersfoort * Brochure | 22 oktober 2009 | pdf, 1 pagina, 174 KB