Ingezonden persbericht


AREOPAGUS

Centrum voor kerk, cultuur en samenleving in Waterland

www.areopagus.nl

Persbericht

Donderdag 19 en vrijdag 20 november 20.00 uur, Lutherse kerk, Zuideinde in Monnickendam
DE VENETIAANSE TWEELING
Toneelvoorstelling Piccolotheater Dario Fo

Al eerder speelde het Piccolotheater De Venetiaanse Tweeling bij Areópagus. Deze voorstelling beviel zowel de toeschouwers als de spelers zo goed dat ze nog een keer Monnickendam aan doen. Carlo Goldoni schreef dit blijspel in de 18e eeuw, het Piccolo Theater actualiseerde het. Het is een voorstelling met veel muziek en fraaie historische kostuums. Het stuk is gebaseerd op het al door Shakespeare behandelde thema van de dubbelganger. Dubbelgangers zijn de tweelingbroers Tonino (de vlotte) en Zanetto (de simpele). Als dottore Balanzoni, een advocaat uit Bologna, een rijke man zoekt voor zijn huwbare dochter Rosaura, zorgt de tweeling voor veel verwarring. Allerhande intriges zorgen voor een hilarische commedia dell'arte- klucht. Zie ook www.piccolotheater.nl.

Zaterdag 21 november 20.00 uur, Lutherse Kerk, Monnickendam PANE, AMORE, FANTASIA
Toneel van Dario Fo/Ruzzante door het Piccolo Theater

De voorstelling 'Pane, Amore, Fantasia' is nieuw op het repertoire van het Piccolo Theater en betreedt voor Nederlandse begrippen ongebaande paden met een vertaling van Ruzzantes dialoog. Het is een tweeluik bestaande uit De Poezemuis, een van de beroemde Obscene Fabels van Dario Fo, en 'Ruzzante die terugkomt uit de oorlog,' een tekst uit het begin van de 16e eeuw. Een soldaat berooid en gedesillusioneerd spuwt zijn gal over de wreedheid van het oorlogsbedrijf. Zie ook www.piccolotheater.nl .

Over Areópagus
Areópagus is het centrum voor kerk, cultuur en samenleving in Waterland (en de rest van de wereld). We houden debatavonden, politieke discussies, pre-verkiezingsbijeenkomsten, volksvergaderingen over actuele en nijpende maatschappelijke onderwerpen, interviews met wethouders, kunstenaars, wetenschappers, politici en historici, avonden over Calvijn en Luther, poëzieavonden, optredens met dichters, verhalenvertellers, zangers en koren ­ én toneel. En meer.