Gemeente Winterswijk


Lezing gezonde kinderen in Winterswijk

16 november 2009

In het kader van het programma 'Bon appétit' van de bibliotheek Oost-Achterhoek houdt dr. Monique L'Hoir op donderdagavond 19 november om 20.00 uur een lezing in de bibliotheek van Winterswijk.

Eind juni van het vorige schooljaar hebben 5 Winterswijkse basisscholen meegedaan aan een voorstudie naar beweging, gezondheid en opvoeding bij jonge kinderen van de Universiteit Twente, TNO en de Gemeente Winterswijk. Deze voorstudie werd gedaan ter voorbereiding van een uitgebreid onderzoek met als doel een gezonde leefstijl te bevorderen onder de gehele jeugd in Winterswijk. Naast de gemeente Winterswijk doen 5 andere dorpen/steden in Nederland en 6 dorpen/steden in Duitsland mee. De kinderen van groep 1, 2 en 3 hebben in de gymnastiekzaal meegedaan aan 4 behendigheidsspelletjes en buiten op het plein hardgelopen. Bovendien hebben liefst 459 ouders een lijst ingevuld met vragen over bewegen, slaap, eten, computergebruik, frisdrank en nog veel meer onderwerpen.

Uitnodiging
Alle ouders van Winterswijkse kinderen zijn donderdagavond 19 november van harte welkom om de resultaten te vernemen. Dr. Monique L'Hoir, onderzoeker bij TNO en woonachtig te Winterswijk, komt naar de bibliotheek, Spoorstraat 14, van 20.00 tot 21.30 uur. Moeders maar ook vaders zijn van harte welkom. Want als we in Winterswijk de beweging van kinderen willen stimuleren, zijn de vaders onmisbaar! Uit internationaal onderzoek blijkt namelijk dat vaders een zeer belangrijke voorbeeldfunctie hebben voor hun kinderen, als we naar beweging en opvoeding kijken. Vanaf 19.30 uur staat een kopje koffie/thee klaar; de lezing begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.