IKON

P E R S B E R I C H T
OBA Live op Radio 5
IKON
Donderdag 19 november 2009
19.00-21.00 uur

Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit de OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam. Presentatie: Jurgen Maas


*Hoofdgast: schrijver Maarten van Buuren
Openhartig beschreef Maarten van Buuren zijn depressie in Kikker gaat fietsen. Voor zijn nieuwe boek Hoofd van mijn dromen dook hij in de wijk van zijn jeugd. Door zich te verdiepen in de middenstanders uit de jaren vijftig, zestig probeert Van Buuren zijn jeugd te aanvaarden.


*Wie herinnert zich niet de mythe van de boodschap "Paul is Dead", in het Beatles nummer Revolution 9. Volkskrantredacteur en dichter John Schoorl maakte Uitloopgroef, een dichtbundel vol persoonlijke verborgen boodschappen:


*De Iraanse regisseur Reza Gouran bewerkte Man is Man van Berthold Brecht tot een humoristische voorstelling over de oorlog in Irak. In OBA Live een voorproefje.


*Wie Krijgt De Banaan is de voorstelling van Diederik Smit waarmee hij onlangs het 23e Groninger studenten cabaret festival won. Daarin wiskundige radio, genocide, Rob de Nijs; kortom absurdistisch cabaret.

Live muziek: Country uit Engeland, The Epstein

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op: www.spirit24.nl Neem voor meer informatie contact op met Mieke Spaans, eindredacteur OBA Live tel. 06-10962471 mieke.spaans@ikon.nl. U bent van harte welkom bij de live uitzending. Opgave vooraf is niet nodig.