Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Prijswinnaars Jantje Beton Loterij 2009 bekend
Opbrengst loterij hoger dan vorig jaar; bijna ¤ 1.5 miljoen

Utrecht, 19 november 2009 - Vandaag zijn de nummers getrokken en bekendgemaakt van de winnende loten van de Jantje Beton Loterij. Het lot waarop de hoofdprijs is gevallen werd verkocht via de Openbare Basis School Graaf Floris uit Loenen aan de Vecht. Via de site van Jantje Beton, op teletekst pagina 559 en via telefoon 0900-1234535 (¤ 0,35 per minuut) kunnen kopers van een lot achterhalen of ze iets gewonnen hebben. De loten werden dit najaar verkocht door kinderen van een kleine 1000 basisscholen in Nederland. De verkoop van de loten heeft een opbrengst opgeleverd van bijna ¤1,5 miljoen.

Met de opbrengst van de Jantje Beton Loterij investeren zowel de deelnemende scholen als Jantje Beton in buitenspeelmogelijkheden van kinderen. Basisscholen die meedoen aan de Jantje Beton Loterij kunnen de helft van het opgehaalde bedrag besteden aan bijvoorbeeld het opknappen of opnieuw inrichten van hun schoolplein. De andere helft gaat naar Jantje Beton, die het geld besteedt aan projecten die het vrije buiten spelen in de wijk bevorderen voor kinderen in Nederland.

De te winnen prijzen van de Jantje Beton Loterij zijn kosteloos beschikbaar gesteld door vele sponsors van Jantje Beton. De winnaar van de hoofdprijs kan dit jaar uitgebreid shoppen op Fonq.nl t.w.v. ¤2.000,-. Andere prijzen zijn onder meer een reischeque t.w.v. ¤1000,- van Roompot vakanties, gratis tanken bij TOTAL t.w.v. ¤1.500,- en een schilderij naar keuze op Muurbabbels.nl.

Door de minister van Justitie is op 16 april 2009 vergunning verleend voor de Jantje Beton Loterij 2009 onder nr. C601/1063164. Over Jantje Beton
Veel kinderen spelen minder buiten dan ze zouden willen. Oorzaken hiervan zijn onder andere een gebrek aan geschikte speelruimte, het ontbreken van kinderen om mee te spelen en ouders die kinderen niet meer buiten (durven te) laten spelen. Daarom initieert, ondersteunt en organiseert Jantje Beton zelf activiteiten zodat kinderen weer zorgeloos buiten kunnen spelen.

Kijk voor meer informatie op www.jantjebeton.nl.

Noot voor de redactie,