Donderdag 19 november 2009
Deze week in FEM (week 47, vanaf vrijdag 20 november in de kiosk)


Broos herstel
De crisis is nog niet voorbij
De Nederlandse economie groeide weer wat in het derde kwartaal, veel beursgenoteerde bedrijven zagen de winst stijgen. Dat laatste is vooral te danken aan radicale bezuinigingen die veel werknemers hun baan kostte. En economen waarschuwen dat de groei tijdelijk is. Hoezo herstel?

Gemor over overname Oc¨¦
Oc¨¦ heeft zichzelf te goedkoop verpatst, vinden kritische beleggers. Het bod van Canon is volgens investeerder Orbis veel te laag. Het levert een ¡®aanzienlijke onderwaardering¡¯ op. Wat is de waarde van de slimme maar kwakkelende printerfabrikant?

HAL keert terug naar de roots
Investeringsmaatschappij HAL keert terug naar haar wortels. Na zeetransporteur Dockwise gaat nu ook slepersbedrijf Smit, via Boskalis, deel uitmaken van de inboedel van de voormalige cruiserederij.

Jacqueline Cramer: ¡®mislukken milieutop blamage¡¯ Het pessimisme over de milieutop in Kopenhagen neemt toe. Maar minister Jacqueline Cramer blijft, misschien tegen beter weten in, optimistisch. ¡°Het is een blamage als wij nu niet in staat zijn stappen te nemen.¡±

Verder in dit nummer:
¡ñ Nieuws | Martinair kan weer naar de toekomst kijken ¡ñ Profiel | Eads-baas Louis Gallois kan de aandeelhouders niet blij maken ¡ñ Achtergrond | Banken zijn niet open over hun probleembeleggingen ¡ñ Executive Life | Private dining: besloten eten en manieren leren




FEM Business