Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 november 2009

Sandra Tiethoff / Marije Versteeg: 053-4555588

Rijbewijs kwijt na veroorzaken aanrijding onder invloed van alcohol

Losser

Een 37-jarige automobiliste uit Losser raakte donderdag 19 november haar rijbewijs kwijt, omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde en een aanrijding veroorzaakte.

In de nacht van woensdag 18 november op donderdag 19 november omstreeks 00.10 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Leliestraat in Losser. Een automobiliste was tegen een geparkeerde auto van een 20-jarige Lossernaar gereden. Omdat het vermoeden bestond dat de 37-jarige vrouw uit Losser, alcohol genuttigd had, werd zij voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,48 promille uit. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2009054465)

Automobilist gewond na aanrijding Enschede
Een 19-jarige man uit Enschede raakte woensdag 18 november gewond na een aanrijding op de Haaksbergerstraat in Enschede.

Woensdagavond 18 november omstreeks 23.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Haaksbergerstraat in Enschede. Bleek dat een 19-jarige automobilist de controle over zijn voertuig had verloren, waardoor hij tegen een boom reed. Vervolgens kwam hij schuin op het wegdek tot stilstand. In de auto zaten op het moment van de aanrijding vier personen. De 19-jarige automobilist raakte gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De andere drie inzittenden bleven ongedeerd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist onder invloed was van alcohol, werd bloed van hem afgenomen in het ziekenhuis door een GGD-arts. Het rijbewijs van de 19-jarige is ingenomen in verband met zijn rijgedrag en proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2009054458)

Twee gewonden na aanrijding
Enschede
Een 64-jarige vrouw uit Enschede en een 64-jarige man uit Haaksbergen raakten woensdag 18 november gewond tijdens een aanrijding op de Haaksbergerstraat in Enschede.

Woensdagmorgen 19 november omstreeks 09.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Haaksbergerstraat in Enschede. Bleek dat een 64-jarige automobiliste uit Enschede op de Usselerveenweg reed. Op de T-spliting met de Haaksbergerstraat zag de vrouw een 64-jarige automobilist uit Haaksbergen over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer worden voorkomen. Beide automobilisten werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (2009054245)

Drie mannen maken gevaarlijke situatie op Hengelosestraat veiliger

Enschede

Woensdag 18 november omstreeks 14.00 uur meldde een boomadviseur die op de Hengelosestraat aan het werk was, dat er een boom omver dreigde te waaien door de harde wind. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek de inmiddels omgewaaide boom al van de weg te zijn gehaald door twee toevallig voorbijkomende hoveniers, die meteen te hulp waren geschoten. De hoveniers, een 42-jarige Enschedeër en een 36-jarige Hengeloër, zorgden er met hun eigen materiaal en in hun eigen tijd voor dat de situatie op de Hengelosestraat weer veilig werd.

Door de boomadviseur werd gemeld dat meerdere bomen zeer rot waren en op de rijbaan dreigden te vallen. Door de politie werd geconstateerd dat de situatie zeer gevaarlijk was, waarop de hoveniers aanboden ook de andere gevaarlijke bomen meteen te kappen. Enkele keren heeft de politie het verkeer op de Hengelosestraat even stil moeten leggen, maar in ca. 1 uur tijd waren de gevaarlijke bomen gekapt en netjes opgeruimd.

De hulp van de hoveniers en het advies van de boomadviseur werden door de politie zeer op prijs gesteld. (2009054353)

---- --