Ingezonden persbericht


Persbericht

Houten, 19 november 2009

Autodesk Live Experience groot succes

Het Autodesk Live Experience-evenement dat op 18 november in Houten plaatsvond, is een groot succes gebleken. In totaal zijn er ruim 400 deelnemers geweest. Het doel van het evenement was gebruikers van Autodesk-pakketten de gelegenheid te bieden ervaringen over het gebruik van de software uit te wisselen, nieuwe tips en trucs op te doen en hun kennis bij te schaven. Daarnaast was het evenement een uitstekende gelegenheid om met vakbroeders in een ongedwongen setting bij te praten. Gedurende de dag konden de bezoekers 24 workshops volgen, die in 3 parallelsessies werden gehouden. Alle vakgebieden waarin Autodesk actief is, kwamen in de workshops aan bod. In de pauzes konden geïnteresseerden aanvullende informatie inwinnen in de specifieke 'ask the expert' sessies en demosessies. Hierin werd direct via het scherm zichtbaar hoe specifieke ontwerpproblemen kunnen worden opgelost; met recht een 'live experience' dus.

Speciale aandacht ging uit naar gastspreker Bob Kramer, student aan de HAN. Kramer is Euroskills-kampioen geworden in het ontwerpen met Autodesk Inventor en namens Nederland uitgezonden naar de Worldskills-kampioenschappen in Calgary, waar hij de derde plaats in de wacht heeft gesleept. Kramer liet zien dat hij zijn gouden en bronzen medailles niet voor niets heeft gekregen: hij verbaasde het publiek door in zeer korte tijdsperiodes ingewikkelde 3D-ontwerpen in Inventor te maken.

Gedurende de dag was er ook volop mogelijkheid voor ontspanning. Zo konden de bezoekers deelnemen aan een formule 1 race-competitie, een karikatuur laten maken of zich laten bedonderen door een geslepen goochelaar.

Fred de Graaf, Sales Manager Autodesk: "Deze Autodesk Live Experience is voor ons - behalve een goed moment om met iedereen op ongedwongen manier bij te praten - de ultieme mogelijkheid om de uitgebreide mogelijkheden van de Autodesk-software onder de aandacht te brengen. Vandaag hebben de bezoekers een live experience gekregen van de 'simulatie, analyse en visualisatie'-gedachte die aan de basis ligt van Building Information Modeling en Digital Prototyping. De deelnemers zijn voornamelijk engineers, en daar zijn we heel blij mee. De engineers zijn middels innovatie namelijk degenen die ons uit de recessie moeten trekken. Ik beschouw innovatie als de motor van onze economie, en hoop dat we de bezoekers van Autodesk Live Experience nieuwe ideeën en energie hebben gegeven om weer hard aan de slag te gaan."


---