Ingezonden persbericht


Diemen, 19 november 2009

Jury Generali VB Innovatieprijs kiest voor twee uitersten

Op de VB Branchedag van 19 november 2009 zijn de winnaars van de Generali VB Innovatieprijs en Aanmoedigingsprijs bekend gemaakt. Er waren negen genomineerden waarvan vijf nominaties voor de Innovatieprijs 2009 en vier nominaties voor de aanmoedigingsprijs. De onafhankelijk jury heeft Voogd & Voogd met 'Klik & Sluit Webtotaal' uitgeroepen tot winnaar van de Generali VB Innovatieprijs. Voogd & Voogd heeft daarmee ¤ 7.500,- ggewonnen. De Aanmoedigingsprijs van ¤ 2.500,- ginng naar Bestriskadvice met 'Esurance-auction.com'.

Generali VB Innovatie- en Aanmoedigingsprijs
De Generali VB Innovatieprijs is een onafhankelijke prijs die bestaat uit een aanmoedigingsprijs voor de beste innovatie 'in ontwikkeling' en een innovatieprijs voor de beste geïmplementeerde innovatie in de intermediaire branche. In 2006 nam Generali het initiatief om samen met VB de ISI Innovatieprijs voort te zetten. De verzekeraar is een groot voorstander van innovatie. 'Innovatie is essentieel in de intermediaire verzekeringsbranche. Het draagt bij aan een succesvolle toekomst', aldus Freek Wansink, Algemeen directeur van Generali verzekeringsgroep.

De onafhankelijke jury
De onafhankelijke jury bestaat uit vertegenwoordigers uit de wetenschap en de verzekeringsbranche. Dit jaar is de voorzittersrol in handen van Dr. Hermen van der Lugt (Directeur Novay). Samen met prof. dr. Fred van Raaij (hoogleraar Economische Psychologie aan de Universiteit van Tilburg) vertegenwoordigt hij 'de wetenschap'. Vanuit de branche nemen in de jury zitting: Rob van Os (penningmeester NVA, waargenomen door Pieter den Dulk), mr. Rob Groenemeijer (voorzitter NBVA) en mr. Coen van Ham (voorzitter NVGA). Taco Morelisse (CEO Kluwer) en Freek Wansink (Algemeen directeur Generali verzekeringsgroep) completeren de jury.

Het oordeel van de jury
In haar oordeel heeft de jury onder andere de impact op de branche en de financiële en commerciële waarde van de ingestuurde innovaties zwaar meegewogen. 'Innovaties in de financiële sector kenmerken zich door slimmere vormen van bedrijfsvoering en een andere manier van klantbenadering', aldus juryvoorzitter Hermen van der Lugt. 'De genomineerde innovaties kregen stuk voor stuk lovende kritieken. Toch zijn wij unaniem over de winnaars: Voogd & Voogd met hun 'Klik & Sluit Webtotaal' en Bestriskadvice met hun veilingsite voor bedrijfsmatige risico's. Twee uitersten ten opzichte van elkaar, maar eensgezind in hun innovatieve bijdrage voor de branche. Op www.generali-vb-innovatieprijs.nl kunt u ons volledige juryrapport lezen.

Winnaar Generali VB Innovatieprijs: Voogd & Voogd
Voogd & Voogd wint met 'Klik & Sluit Webtotaal' de Generali VB Innovatieprijs 2009. 'Klik & Sluit Webtotaal' biedt een compleet dienstenpakket aan het intermediair. De backoffice-diensten van Voogd & Voogd zijn aangevuld met professionele webmodules waarmee het intermediair zichzelf eenvoudig vindbaar maakt op het internet. Met de marketingmodule verbetert het intermediair zijn positie op de lokale markt. Voor de marketingkennis heeft Voogd & Voogd de samenwerking gezocht met Marketingplaats. Het dienstenpakket viel in zeer goede smaak bij de jury. 'Voogd & Voogd heeft de Innovatieprijs niet alleen gekregen voor haar 'Klik & Sluit Webtotaal'. De prijs mag opgevat worden als een generieke waardering voor de innovatieve bijdrage van het bedrijf aan de ontwikkeling van de intermediaire branche', aldus de jury.

Winnaar Generali VB Aanmoedigingsprijs: Bestriskadvice Bestriskadvice heeft met haar inzending 'Esurance-auction.com' een gedurfd idee ingestuurd. Met 'Esurance-auction.com', een veilingsite voor bedrijfsmatige risico's, heeft Bestriskadvice 'de keten omgekeerd', aldus de jury. Op de site bepaalt de ondernemer samen met zijn adviseur wat hij wil verzekeren en tegen welke condities. Geïnteresseerde verzekeraars kunnen vervolgens op de site kenbaar maken of zij het risico willen accepteren en tegen welke premie. Bestriskadvice wint met haar concept de Generali VB Aanmoedigingsprijs. 'De branche heeft 'out of the box'-denken en doorzettingsvermogen nodig om tot essentiële vernieuwing te komen' aldus de jury.

Generali VB Innovatieprijs 2010
Ook volgend jaar zien VB en Generali graag weer een Innovatieprijs. Met Generali als sponsor en VB als mediapartner. De jury roept intermediairs dan ook van harte op om hun innovaties te laten zien aan de branche. Inschrijven voor de Generali VB Innovatieprijs 2010 kan vanaf het voorjaar van 2010 via www.generali-vb-innovatieprijs.nl.

Over Generali
Generali verzekeringsgroep nv is sinds 1870 actief op de Nederlandse verzekeringsmarkt. In die ruim 135 jaar is Generali uitgegroeid tot een vooraanstaande pensioen- en inkomensverzekeraar voor ondernemers, ondernemingen en particulieren. In het belang van een optimale dienstverlening werkt zij daarbij samen met het professionele intermediair. Generali onderscheidt zich door een persoonlijke service, betrokken opstelling en accurate administratie. De ruim 450 deskundige medewerkers bepalen het succes van de organisatie. Generali maakt als zelfstandige en solide verzekeraar deel uit van de wereldwijd opererende Generali Group. Eén op de vier Europeanen heeft ten minste één verzekering ondergebracht bij de Generali Group. Meer informatie over Generali kunt u op www.generali.nl vinden.

Bijlage:

- Foto winnaars Generali VB Innovatieprijs en Aanmoedigingsprijs. Met op de voorgrond (in het midden) van links

naar rechts Bram Korsten van Bestriskadvice (winnaar van de Aanmoedigingsprijs), Pieter de Gier van

Marketingplaats en Bas de Voogd van Voogd & Voogd (winnaars van de Innovatieprijs). Op de achtergrond alle

genomineerden van de Generali VB Innovatieprijs en Aanmoedigingsprijs.