Gemeente De Marne



Beschikking mestvergistingsinstallatie Ulrum

Burgemeester en wethouders van De Marne maken bekend dat de beschikking inzake de aanvraag om vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van Oosterhof Holman Milieutechniek BV is opgesteld. Het betreft een oprichtingsvergunning voor het oprichten en in werking hebben van een installatie voor de productie van biogas uit dierlijke mest en cosubstraten voor energieopwekking door WKKs in een continu proces (kortweg: biovergister), op het bedrijventerrein Haarlanden in Ulrum. Burgemeester en wethouders hebben, onder voorschriften ter bescherming van het milieu, de vergunning verleend. De beschikking wijkt af van het ontwerp van de beschikking.

Inzage

Vanaf 20 november tot en met 31 december 2009 ligt de beschikking en de daarop betrekking hebbende stukken ter inzage op de afdeling VROM van de gemeente
De Marne, R. Ritzemastraat 2 in Leens op werkdagen tussen 09.00 en 12.00.
Voor inzage buiten deze uren kan telefonisch een afspraak worden gemaakt met één van de medewerkers van het taakveld Vergunning & Handhaving, telefoon 0595-575535.
Ook voor inzage op werkdagen tussen kerst- en oudjaar wanneer het gemeentehuis in principe gesloten is, kan telefonisch , liefst voor 22-12-2009, een afspraak worden gemaakt om de vergunning in te zien. Het besluit staat overigens ook hieronder als PDF-download: Beschikking Wet milieubeheer - kenmerk 2009001659 download

Beroep

Tegen deze beschikking kan beroep ingesteld worden door:
- belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend over de ontwerp-beschikking;

- de adviseurs voor zover advies is uitgebracht over de ontwerp-beschikking;

- belanghebbenden die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht;
- belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest eerder bedenkingen in te brengen.

Het beroepschrift moet binnen bovenvermelde termijn worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het beroepschrift moet het besluit worden gevoegd waartegen het zich richt. Zij die beroep instellen kunnen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak eveneens een verzoek indienen tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Ingediende zienswijzen naar aanleiding van de ontwerpvergunning

Over het ontwerp van de milieuvergunning voor het oprichten en in werking hebben van een biovergister op het bedrijventerrein Haarlanden in Ulrum, kon tot en met 23 oktober 2009 door belanghebbenden zienswijzen worden ingediend. In totaal hebben 320 natuurlijke en rechtspersonen tijdig zienswijzen ingediend. Twee brieven met zienswijzen zijn heel vaak ingediend: dat betreft een uniforme brief uit Leens (30 keer) en een uniforme brief uit Ulrum (280 keer). Burgemeester en wethouders beschouwen een zienswijze als tijdig ingediend als deze uiterlijk op 27 oktober 2009 is ontvangen, of als er tijdens de inzagetermijn pro forma zienswijzen zijn ingediend, die pas later zijn toegelicht.

Vanwege het aantal personen die zienswijzen hebben ingebracht, welke in veel gevallen tegelijkertijd in grote aantallen zijn ontvangen, is afgezien van het sturen van een ontvangstbevestiging aan de indieners van de zienswijzen. Het schriftelijk bevestigen van de ontvangst is overigens geen wettelijke verplichting. Degene die wil weten of zijn zienswijze bij de gemeente is ingekomen kan hier uiteraard, bij voorkeur telefonisch, naar informeren.

Het besluit staat op internet op de gemeentelijke webpagina (hierboven, als PDF-download). In verband met het aantal indieners van zienswijzen, is afgezien van het toezenden van het besluit aan alle indieners. Daarvoor biedt artikel 3:44, tweede lid, onder d, van de Algemene wet bestuursrecht de mogelijkheid. Een ieder die daarom verzoekt, kan een exemplaar van het besluit toegestuurd krijgen.

Leens, 19 november 2009.