Ingezonden persbericht


Christen Democratisch Appèl
Gemeenteraadsfractie Utrecht

cda@utrecht.nl

Persbericht

CDA vraagt Den Besten om uitleg na interview

Utrecht 19 november 2009
Het CDA heeft tijdens het vragenuurtje van hedenmiddag vragen gesteld aan wethouder Den Besten (PVDA, Onderwijs) naar aanleiding van een interview in dagblad Trouw van afgelopen woensdag. Daarin sprak Den Besten de hoop uit dat het 'vermaledijde artikel 23' voor 2017 zal zijn afgeschaft.

Het CDA beschouwt de keuzevrijheid van ouders - en daarmee Artikel 23 van de grondwet - als een groot goed en vroeg Den Besten of zij namens het gehele College had gesproken. Tevens vroeg het CDA of de wethouder niet bang is dat het afschaffen van de vrijheid van onderwijs zal leiden tot een toename van de staatsbemoeienis en een afname van de ouderbetrokkenheid in het onderwijs. Ten slotte stelde het CDA de wethouder voor om eerst eens met de Raad in debat te gaan over dit dossier alvorens een interview te geven in een landelijke krant.

In haar reactie gaf wethouder Den Besten aan op persoonlijke titel gesproken te hebben en in de toekomst graag met de Raad verder spreekt over de 'voors en tegens' van de vrijheid van onderwijs.

Einde Persbericht