Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

19 november 2009

Leden brancheorganisaties stemmen in met voornemen tot samenvoeging

De leden van MOgroep Kinderopvang en de Branchevereniging ondernemers in de kinderopvang hebben op 18 november ingestemd met het voornemen om te komen tot samenvoeging van beide brancheverenigingen.

Met deze stap ontstaat een landelijke branchevereniging en kan de belangenbehartiging verder versterkt worden en de dienstverlening naar de leden worden geoptimaliseerd. De afgelopen periode is al intensief op verschillende onderwerpen samengewerkt. Succesvolle voorbeelden hiervan zijn het Convenant kwaliteit kinderopvang en het tot stand komen van één gezamenlijke cao.

De komende maanden zal een aantal activiteiten van beide brancheverenigingen verder op elkaar worden afgestemd en het proces om te komen tot samenvoeging verder worden vormgegeven. Dit moet resulteren in een concreet uitgewerkte verenigingsstructuur, die ter definitieve besluitvorming aan de leden van beide verenigingen zal worden voorgelegd.

Beide brancheverenigingen hebben er alle vertrouwen in dat zo op korte termijn een effectieve en slagvaardige brancheorganisatie ontstaat. Met deze bundeling van kennis en kracht zullen de belangen van de kinderopvang nog beter behartigd worden.