Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nog steeds containeroverslag in de Amsterdamse haven

Amsterdam, 19 november 2009 - In de pers is volop aandacht voor het verdwijnen van de laatste containerlijn bij containerterminal ACT. Je zou daardoor denken, dat er geen container meer de Amsterdamse haven binnenkomt, maar niets is minder waar. Bijna dagelijks meren schepen af aan de kade van United Stevedores Amsterdam (USA) in het Westelijk Havengebied, een dochterbedrijf van de Ter Haak Group. De containeroverslag bij USA groeide zelfs met 15% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De Ter Haak Group verzorgt het totale traject van goederentransport. In de Amerikahaven heeft Ter Haak laad- en losvoorzieningen en opslagmogelijkheden voor allerlei soorten lading: droge bulk, stukgoed en containers. Op het open opslagterrein zijn faciliteiten om containers te wassen en repareren. Zo'n 150.000 containers van rederijen als NileDutch, Delmas CMA/CGM, Grimaldi, ZIM Integrated Shipping Services en Hapag Lloyd worden jaarlijks gelost. Naast grote zeeschepen wordt de terminal ook wekelijks bezocht door kustvaarders en binnenvaartschepen.

Directeur Richard Ter Haak: "Om een volwaardige zeehaven te zijn heeft Amsterdam containerterminals nodig. Wij bedienen de Noordelijke helft van Nederland en hebben goede verbindingen met het Europese achterland. Steeds meer goederen worden met containers vervoerd. Daarom blijven wij investeren in kranen en interne transportmiddelen om de containers te kunnen verwerken uit de overtuiging dat de containermarkt na de recessie verder zal toenemen."

Ter Haak vindt het van levensbelang voor de Amsterdamse haven, dat er snel wordt besloten tot aanleg van de tweede grote zeesluis in IJmuiden. "Een betere ontsluiting van de zeehaven en de mogelijkheid om daardoor grotere schepen af te kunnen handelen is van essentieel belang voor de groei van de havenregio. Dat betekent uiteraard ook een forse toename van de werkgelegenheid."

Over USA
Met drie terminals in de Amsterdamse Haven, een totale kadelengte van bijna 2 km, 30 hectare terrein en 100.000 m2 loodsruimte, is USA een van de grotere stuwadoors in de haven. USA is een Multimodaal centrum met goede ontsluitingen, zowel over de weg, per spoor als over het water. Gespecialiseerd in de overslag van containers, hout, RoRo, breakbulk, bulklading en projectlading.

Over de Ter Haak Group
Het Amsterdamse familiebedrijf, de Ter Haak Group, is sinds 1911 gevestigd in en rondom de Amsterdamse haven. Het concern bestaat uit een combinatie van een aantal hooggespecialiseerde havenbedrijven. Ingrediënten als moderne faciliteiten, vakmensen, een optimale bereikbaarheid, familietraditie en betrokkenheid hebben ertoe geleid dat de Ter Haak Group één van de snelst groeiende bedrijven in het Amsterdamse Havengebied is.

Einde persbericht. Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht