Ingezonden persbericht


Vlissingen, 20 november 2009

Minister Plasterk lovend over nieuwe Delta Academy

Woensdag 18 november j.l. opende minister Plasterk (OCW) de Delta Academy van Hogeschool Zeeland: een academie voor opleidingen op topniveau op het gebied van water, land en het leven in deltagebieden. De minister noemde de Delta Academy 'een voorbeeld van hoe je duurzaam en kwalitatief goed onderwijs kunt aanbieden'.

De deltatechnologiesector heeft grote behoefte aan meer young professionals. Er worden grote personeelstekorten voorspeld als gevolg van de vergrijzing en de benodigde maatregelen door klimaatverandering. De Delta Academy zorgt hiervoor, ondermeer via aantrekkelijk onderwijs door een zeer intensieve samenwerking met het beroepenveld. Plasterk is lovend over deze aanpak. "Dat is dé manier om hoger opgeleiden in de regio te houden."

De opening vond plaats in het Topshuis op Neeltje Jans en werd bijgewoond door Karla Peijs, David Luteijn, vakmensen, docenten en studenten.

Delta Academy
De Delta Academy bundelt de krachten van de hbo-opleidingen Aquatische Ecotechnologie (watermanagement) en Civiele Techniek (weg- en waterbouw). Deze opleidingen zijn al jaren de beste opleidingen in hun soort volgens de Keuzegids Hoger Onderwijs (www.keuzegids.org) en worden nu nog eens extra versterkt in de Delta Academy. Vanaf september 2010 start, onder voorbehoud van accreditatie, de hbo-opleiding Delta Management & Design (gebiedsontwikkeling en -inrichting). Ook een masteropleiding is in ontwikkeling.

De Delta Academy is uniek vanwege topkwaliteit opleidingen (beste wateropleidingen), de internationale

focus en de zeer intensieve samenwerking met het beroepenveld.



Ingezonden persbericht