VerkeersInformatieDienst

Zware avondspits met veel ongevallen

19 november 2009, 19:05
De avondspits van donderdag is een zware spits geworden met op het piekmoment 325 kilometer file. Een reeks ongevallen is als oorzaak voor de grote vertraging aan te wijzen.

Op de A2 vond een spoedreparatie plaats ter hoogte van de Martinus Nijhoffbrug nadat daar in de nacht van woensdag op donderdag een vrachtwagen door de geleiderail in het midden van de weg was geschoten. De hele middag is men bezig geweest met het herstellen van de schade en dit heeft in de avondspits geleid tot enorme files, met name vanuit Utrecht richting Den Bosch.

Ook op de A1 was de hele avondspits veel meer vertraging dan normaal tussen Stroe en Hoevelaken, omdat hier na een ongeval een rijstrook langdurig afgesloten bleef. Op de A9 bij Castricum werden tijdens de spits 2 rijstroken afgesloten na een ongeval. En midden in de spits gebeurde ook een aanrijding op de A12 richting Den Haag ter hoogte van het knooppunt Lunetten. De hoofdrijbaan werd hier geheel afgesloten, vanuit Arnhem kwam het verkeer over 18 kilometer vast te staan.

Andere ongevalslocaties waren de buitenring van de A10 bij Sloten (2 rijstroken afgesloten) en de A20 Hoek van Holland - Gouda tussen Spaansepolder en Overschie (2 afgesloten rijstroken). Om 19:00 uur stond er nog steeds meer dan 100 kilometer file op de Nederlandse snelwegen.