Politie Zeeland


---


O-3458-2009 Eenzijdig ongeval
Vanmorgen rond 08.40 uur vond op de Oranjeweg in Goes een eenzijdig ongeval plaats.
Een 67-jarige automobilist uit Goes was met zijn voertuig tegen een lantaarnpaal aangereden en vervolgens was zijn auto over de kop geslagen.
De man kon niet verklaren hoe dit was gebeurd.
Hij is door het ambulancepersoneel ter plaatse behandeld maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Z-3459-2009 Aanhoudingen
Donderdagmiddag rond 12.20 uur zijn in de Vlietstraat in Terneuzen twee mannen aangehouden voor het beledigen van politieambtenaren in functie en voor het hinderen bij een aanhouding.
Een 21-jarige Terneuzenaar had zijn personenauto op het trottoir geparkeerd. Agenten verzochten de man het voertuig op de openbare weg in een parkeervak te plaatsen.
De man gaf hieraan geen gehoor en beledigde de agenten.
Een plaatsgenoot, een man van 21 jaar, bemoeide zich met de aanhouding en probeerde dit te belemmeren. Een 16-jarige Terneuzenaar wordt ervan verdacht een politiebike te hebben vernield terwijl de agenten zich bezighielden met de aanhoudingen.
Alle drie zijn aangehouden.
De 16-jarige is na verhoor heengezonden. De man die de aanhouding belemmerde kreeg een boete van 190 euro, de andere man kreeg een dagvaarding uitgereikt.

W-3460-2009 Uitbreiding project Middelburg Loopt Wapenvrij
In navolging op de eerder deze maand gehouden inleveractie op de scholen, zijn vanaf vandaag ook een aantal Middelburgse horecagelegenheden in dit project betrokken. Burgemeester Schouwenaar overhandigde vanavond in Café Rooie Oortjes aan de eigenaren van de deelnemende horecabedrijven een politie-inleverkluis. Vervolgens werd een overeenkomst getekend tussen Politie, gemeente Middelburg en de horecaondernemers.
Gedurende het projectjaar hangen deze kluizen bij de horecabedrijven. Hierin kunnen jongeren voordat zij de horecagelegenheid betreden een wapen - tot het niveau van en vuurwapen - b.v. een mes, werpster, spuitbusje traangas, deponeren. Dit kan op eigen initiatief en vrijwillig en in dat geval ook anoniem en straffeloos. Wie daarna, b.v. bij fouillering door een horecaportier, nog een verboden wapen bij zich heeft, wordt overgedragen aan de politie.

Voor de duur van het hele project staat ook een inleverkluis op het politiebureau Achter de Houttuinen 10 in Middelburg. De deelnemende horecabedrijven zijn Café Mambo's - Café Rooie Oortjes - Café Schuttershof en Club Zanzi-bar.

---




Politie Zeeland