Eerste wijnwinkel op internet bestaat 10 jaar


RUINERWOLD, 20091118 -- Op 19 november 1999 begon www.wijnvoordeel.nl als eerste een wijnwinkel op internet in Nederland. Wat ooit begonnen was als een hobby op een zolderkamer is de afgelopen 10 jaar uitgegroeid tot een toonaangevend wijnbedrijf met 6 vestigingen in verschillende Europese landen. Het tienjarig bestaan wordt gevierd met een unieke actie: alle klanten krijgen een klassieke fles wijn cadeau uit het geboortejaar van Wijnvoordeel.

René Tulner, oprichter van www.wijnvoordeel.nl, kijkt terug op tien turbulente jaren: "in 1999 ben ik Wijnvoordeel puur als hobby gestart, zonder echt serieuze bedoelingen. Het succes heeft me overrompeld. In 2003 heeft mijn vrouw haar werk opgezegd om zich volledig op de wijn te storten en in 2005 heb ik haar voorbeeld gevolgd. Daarna groeiden we zeer onstuimig door. Naast een buitenlandse vestiging in Duitsland, België en Frankrijk zijn we dit jaar ook begonnen in Engeland en Denemarken".

De afgelopen 10 jaar was niet alleen rozengeur en maneschijn. In 2007 heeft de Stichting Alcohol Preventie (STAP) het Wijnvoordeel flink moeilijk gemaakt door middel van twee aanklachten bij de Reclame Code Commissie. Hierin gaven zij aan dat Wijnvoordeel de wijn te goedkoop verkocht. Gelukkig is desondanks het hobbygevoel bij Wijnvoordeel niet verloren gegaan. Vol positieve energie wordt dan ook een start gemaakt met de volgende 10 jaar.