Ingezonden persbericht

Nieuwegein, 30 september 2009

Bouwkundige brandpreventie naar een hoger niveau
BBN-Congres 19/11/2009 'Het managen van brandveiligheid'

Op 19 november a.s. organiseert Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) in Wageningen haar zesde congres waarin de vereniging haar expertise deelt op het gebied van bouwkundige brandveiligheid. Uitgangspunt is de verbetering van de brandveiligheid van gebouwen, door vergroting van kennis over en verantwoordelijkheidsbesef voor bouwkundige brandpreventie en de toepassing van brandveilige bouwmaterialen en -constructies. Diverse deskundige en inspirerende sprekers belichten, elk vanuit hun eigen invalshoek, zowel de knelpunten als de methoden om brandveiligheid te realiseren. Ook komt de verantwoordelijkheid aan de orde van onder andere aannemers, architectenbureaus, adviesbureaus en de brandweer.

Het programma bestaat uit drie onderdelen:
. Knelpunten: Waarom zijn veel gebouwen nog steeds niet brandveilig en wat kan er gedaan worden om brandveiligheid te waarborgen?
. Methoden om brandveilige gebouwen te realiseren: Hoe kunt u op een snelle en eenvoudige manier vaststellen of uw pand brandveilig is?
. De weerbarstige praktijk: Hoe neemt u verantwoordelijkheid voor brandveiligheid? Hierin worden handvatten aangereikt hoe u de brandveiligheid van uw pand kunt verbeteren en wat dit voor u oplevert.

Het congres vindt plaats onder voorzitterschap van de heer Elie van Strien, Brandweercommandant van de regio Rotterdam-Rijnmond. Deelnemers ontvangen veel handvatten en praktische informatie, bijvoorbeeld over het herkennen van een brandwerende deur en hoe om te gaan met tegenstrijdige adviezen. Voorts worden de bezoekers geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van bouwkundige brandpreventie.

Het complete programma en het aanmeldingsformulier vindt u op: www.bbn.nu.

Journalisten hebben gratis toegang tot het congres.

Over BBN

De vereniging Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) is dé deskundige op het gebied van bouwkundige brandpreventie, ook wel 'passieve brandveiligheid' genoemd. De vereniging beoogt een hogere mate van brandveiligheid van gebouwen door het toepassen van brandveilige bouwmaterialen die de (minimalistische) criteria van de regelgeving kwalitatief overstijgen. Brandveiligheid is immers een maatschappelijk belang en risico's voor personen, bezit, cultureel erfgoed en milieu dienen zoveel mogelijk worden voorkomen en beperkt.

De vereniging staat voor expertise op het gebied van (passieve) brandveiligheid en wil deze kennis delen. De vereniging bestaat uit vooraanstaande leveranciers van brandveilige bouw-materialen en constructies. Door de diversiteit van de leden en de expertise, is BBN gespreks-partner voor alle disciplines binnen de bouwkolom, van architect tot aannemer, van opdrachtgever tot controlerende instantie.



Ingezonden persbericht