Gemeente Teylingen

Kinderjournalisten voor sponsorloop Millenniumdoelen

Gezocht: Kinderjournalisten voor sponsorloop Millenniumdoelen

30 oktober 2009

Vrijdag 20 november vieren we de Internationale dag van de rechten van het kind. Op deze bijzondere dag organiseert de gemeente Teylingen in het kader van de millenniumdoelen een sponsorloop voor alle basis- en middelbare scholieren uit Teylingen. Speciaal voor deze dag stelt de gemeente samen met Omroep West een team met kinderjournalisten samen.

Logo tv West

Kinderen uit Teylingen in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar kunnen zich tot en met 11 november 2009 opgeven voor dit jonge persteam. Wie wordt gekozen doet binnenkort verslag van de sponsorloop Millenniumdoelen in park Rusthoff in Sassenheim. Hierbij werken de kinderen samen met professionele journalisten van Omroep West en leren zo de fijne kneepjes van het vak.

Opgeven

Kinderen die interesse hebben kunnen een e-mail sturen waarin ze uitleggen uit waarom zij graag mee willen doen en aangeven welke discipline hun voorkeur heeft; TV, radio of de schrijvende pers. De sponsorloop vindt vrijdagmiddag 20 november plaats en op zaterdag 21 november wordt in de studio's van Omroep West gemonteerd.

Kinderjournalisten

Sponsorloop Millenniumdoelen

Wie geen ambities heeft op het journalistieke vlak kan natuurlijk meelopen met de sponsorloop. Alle basis- en middelbare scholieren mogen meelopen. Je kunt hierbij voor het goede doel van je eigen school lopen of voor UNICEF. Hoe meer geld er voor het goede doel opgehaald wordt, hoe beter! Wethouder Henriëtte Wilbrink biedt namens de gemeenteraad aan om het bedrag dat de kinderen bij elkaar lopen ter promotie van de millenniumdoelen te verdubbelen tot een maximum van EUR 20.000,-. Vanaf 11 november kan het sponsorformulier gedownload worden vanaf deze website.

Internationale dag van de rechten van het kind

De datum van 20 november is niet zo maar gekozen voor deze sponsorloop. Het is de Internationale dag van de rechten van het kind. Op deze dag vieren we wereldwijd dat op 20 november 1989 de basisrechten van het kind zijn afgesproken. Inmiddels is het verdrag door 191 van de 193 landen op de wereld ondertekend. De landen verplichten zich hiermee tot het beschermen van de rechten van kinderen in hun land.

Op deze website staat vanaf 7 november meer informatie over deze dag en de sponsorloop.

De millenniumdoelen

De acht millenniumdoelen zijn afgesproken in september 2000. Toen kwamen de wereldleiders in VN-verband bij elkaar voor de Millenniumtop. De doelen zijn:


1. Extreme armoede en honger zijn uitgebannen


2. Alle jongens en meisjes gaan naar school


3. Mannen en vrouwen hebben dezelfde rechten


4. Kindersterfte is sterk afgenomen


5. Minder vrouwen sterven door zwangerschap


6. De verspreiding van ziektes als AIDS en malaria is gestopt


7. Er leven meer mensen in een duurzaam leefmilieu


8. Er is meer eerlijke handel, schuldverlichting en hulp

Deze doelen moeten in 2015 zijn gehaald.