Hogeschool Windesheim

Persbericht, 6 november 2009

âThomas, mijn spirituele thom thomâ. Dit is het thema van de Thomaslezing die plaatsvindt op 20 november om 15.00 uur in het Auditorium van Windesheim aan de Campus te Zwolle. Spreker is Benjamin Louwerse, docent Theologie en Cultuurbeschouwing bij de hogeschool en auteur van de historische roman: âImitatio, Thomas a Kempis, een kroniekâ. Louwerse spreekt aan de hand van zijn eigen spirituele zoektocht over de betekenis van de ânavolging van Christusâ voor de postmoderne mens in een op tilt geraakte maatschappij.

In een forumgesprek onder leiding van Jan van Dijk, adviseur identiteitsontwikkeling bij het Geert Groote Instituut van Windesheim, praten Thomaskenners verder over het thema. Zij discussiëren over de betekenis van de boodschap van Thomas a Kempis in de huidige maatschappij en beantwoorden vragen van de aanwezigen. Forumleden zijn: Mariska Schaap-van Beusichem, theoloog en beoogd voorzitter van de Stichting Thomas a Kempis, Holkje van der Veer, Dominicanes, dr. Gert van Klinken, docent Kerkgeschiedenis en Benjamin Louwerse.

Samenwerking
De vijfde Thomaslezing wordt dit jaar georganiseerd door de stichting Thomas a Kempis, VUconnected Zwolle en het Geert Groote Instituut van Windesheim. De toegangsprijs bedraagt â¬5,- en studenten hebben op vertoon van collegekaart gratis toegang.