Gemeente Borsele

Tweede voorronde 2ndInfluenZ op vrijdag 20 november

Vrijdag 20 november organiseert Jongerenraad Borsele van 20.00 tot 00.00 uur de tweede voorronde van 2ndInfluenZ in popcentrum De Klomp in Ovezande. Naast vier optredens in verschillende muziekstijlen, treedt er ook een special guest op. Zowel een deskundige jury als het publiek kiezen één act die doorgaat naar de finale op zaterdag 17 april 2010.

De winnaars van de eerste voorronde, The Chimney uit Schouwen-Duiveland en Dan Musk uit Walcheren, zijn al zeker van een plaats in de finale. Aan de tweede voorronde doen vier nieuwe Zeeuwse acts mee: Dehuminization (death metal) en Annop Catsman (singersongwriter) uit Zuid-Beveland, het trio Sweet Document (melodieuze pop) uit Walcheren en Volt Violin (poprock) uit Zuid-Beveland/Brabant. Tijdens de voorronde krijgen de bands de kans zich te presenteren. Daarnaast horen ze van de jury, bestaande uit Jeroen Polderman, Anja van Ast en Bert van Leerdam, hoe ze zich kunnen verbeteren.

Tijdens het juryberaad treedt special guest Patrick Le Duc op. Hij is met een nieuwe band bezig aan de opnamen van een album dat begin volgend jaar verschijnt. Paskal en Peter van Bløf zorgen voor de productie. Angelo, voorheen gitarist in de band van Anouk, maakt deel uit van de nieuwe band van Partrick le Duc. Samen komen ze naar Ovezande voor een akoestisch optreden.

Kaartjes voor de voorronde op vrijdag 20 november kosten ⬠5,-. Het busvervoer van en naar Ovezande is gratis. Informatie hierover staat op jongerenraadborsele.nl. 2ndInfluenZ is een project van de Jongerenraad Borsele en mede mogelijk gemaakt door de provincie Zeeland.