Gemeente Teylingen

sponsorloop Millenniumdoelen

Sinterklaas bij sponsorloop Millenniumdoelen

17 november 2009

Vrijdag is het zo ver! In park Rusthoff in Sassenheim lopen basis- en middelbare scholieren zoveel mogelijk rondjes om geld op te halen voor UNICEF. De aftrap wordt om 14.30 uur gegeven door Rianne Schelberg-van Rooij namens UNICEF, samen met Sinterklaas!\r\n

Aanstaande vrijdag 20 november vindt de sponsorloop plaats én vieren we wereldwijd de Internationale dag van de rechten van het kind. Ondanks alle drukte heeft Sinterklaas op deze bijzondere dag de tijd gevonden om tot 15.30 uur aanwezig te zijn in park Rusthoff. Hij vindt de werkzaamheden van UNICEF voor kinderen wereldwijd zo belangrijk dat hij graag mee helpt.

Iedereen die het leuk vindt is van harte welkom om vrijdagmiddag tussen 14.30-17.00 uur de deelnemers te komen aanmoedigen en Sinterklaas een handje te geven. Ook lopen er kinderjournalisten rond die onder begeleiding van journalisten van Omroep West verslag doen van de dag. En natuurlijk krijgen alle bezoekers een lekker drankje aangeboden.

Wethouder Henriëtte Wilbrink biedt namens de gemeenteraad bovendien aan om het bedrag dat de kinderen bij elkaar lopen ter promotie van de millenniumdoelen te verdubbelen tot een maximum van EUR 20.000,-.

Meer informatie over de sponsorloop

Internationale dag van de rechten van het kind

Elk jaar wordt op 20 november de Internationale Dag van de Rechten van het Kind gevierd. UNICEF en de Verenigde Naties hebben hiervoor op 20 november 1989 een verdrag aangenomen. Hierin zijn de basisrechten van alle kinderen ter wereld vastgelegd.

Millenniumgemeente

Sinds december 2008 is de gemeente Teylingen een Millennium Gemeente. Hiermee willen wij bijdragen aan het terugbrengen van de armoede in de wereld, een schoner milieu en eerlijke handel. In 2009 zijn de speerpunten onder andere een goed klimaatbeleid onder de aandacht brengen van jongeren en lokale fondswerving voor projecten in ontwikkelingslanden stimuleren.

Meer informatie over Teylingen als millenniumgemeente

Nieuwe afvalcontainers