Gemeente Almere

Uitreiking KinderKompas aan wethouder Martine Visser

20-11-2009 | Start: 16:45 | Eind: 17:15 | Locatie: Brede school Het Vlechtwerk, Gerrit Th. Rotmanlaan 28, Almere (Stripheldenbuurt)

Tijdens het landelijke congres over brede scholen, op vrijdag 20 november, krijgt wethouder Martine Visser de zesde uitgave van het KinderKompas uitgereikt.

Het KinderKompas is een informatie- en activiteitengids voor Almeerse kinderen. De gids geeft een overzicht van het vrijetijdsaanbod voor kinderen met allerlei kortingsbonnen, tips en suggesties. Het KinderKompas is bedoeld voor kinderen uit groep 5 tot en met groep 8 van alle Almeerse basisscholen.

Bij het maken van het KinderKompas worden kinderen actief betrokken. Hiervoor wordt een redactie gevormd van kinderen, die begeleid worden door een kinderwerker van De Schoor. De redactie houdt zich bezig met de inhoud, de vormgeving en promotie van het nieuwe KinderKompas.

Congressen brede school
De uitreiking van het KinderKompas vindt plaats tijdens het landelijke congres over de brede school. Professionals die werken voor bredeschoolorganisaties zijn uitgenodigd om met elkaar ervaringen te delen en de verbinding te zoeken. Twee dagen voor het landelijke congres, dus op woensdag 18 november, is er een congres voor mensen die in Almere werken aan of voor de brede scholen.

Meer informatie over de congressen is te vinden via www.almere.nl/bredeschool.