Deelgemeente Charlois Rotterdam

Grofvuilcontainers op de Dordtselaan

Van vrijdag 20 november tot en met maandag 23 november staan er verspreid over de Dordtselaan zeven containers waar bewoners van de laan hun grofvuil in kunnen gooien.

De containers worden vrijdag rond de middag geplaatst en maandagmiddag weer weggehaald. Bewoners van de Dordtselaan kunnen dus heel het weekend snel en makkelijk al hun grofvuil in één keer weggooien zonder daarvoor een afspraak te hoeven maken. Het plaatsen van de containers wordt gedaan in samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en Roteb.

Gebruiksregels voor de containers

Voor het gebruik van de containers gelden regels. U mag van alles in de containers gooien, bijvoorbeeld:


- Oude meubels


- Huishoudelijke apparaten (met uitzondering van witgoed!)


- Kapotte fietsen


- Bundeltjes grof tuinafval (snoeihout, bomen)

Een aantal dingen mag niet in de containers. Dit zijn:


- Chemisch afval, zoals lege batterijen, verfresten, tl-buizen en spaarlampen.


- Asbest


- witgoed als koelkasten, wasmachines, wasdrogers e.d.

Heeft u spullen die niet in de container mogen? Dan kunt u het wel naast de grofvuilcontainers neerzetten. Roteb haalt het dan los op.

Aanbieden van grofvuil

Als de containers weer weg zijn gelden de normale regels voor het aanbieden van grofvuil. Roteb haalt grofvuil ook bij u thuis op. U moet dan wel even bellen voor een afspraak op telefoonnummer: 14 010. Het vuil moet dan 's morgens tussen 06.00 en 06.30 uur worden aangeboden op een makkelijk bereikbare plaats (bijvoorbeeld een lege parkeerplaats).

Meer informatie

Heeft u vragen over het aanbieden van grofvuil of wilt u een afspraak maken om grofvuil op te laten halen? Bel dan naar telefoonnummer: 14 010. Voor meer informatie over grofvuil kunt u ook kijken op www.roteb.nl.