Gemeente Helmond


Laatste publieksactie Le(d)t's Shine

Het Platform Verkeersveiligheid heeft deze maand diverse publieksvriendelijke controleacties op fietsverlichting gehouden. Vrijdag is de laatste.

Goede fietsverlichting bij duisternis of slecht zicht (mist) is heel belangrijk. Daarom heeft het Platform Verkeersveiligheid Helmond in november diverse publieksacties gehouden om aandacht te vragen voor goede fietsverlichting.

Dit jaar zijn de acties gebaseerd op het nummer van de Toppers: Shine. Want je bent een Helmondse topper als je kunt zeggen: Le(d)ts Shine.

Laatste actie

De laatste controleactie wordt gehouden bij station Brouwhuis op vrijdag 20 november van 17.00 tot 21.00 uur. Fietsers die geen of onjuiste verlichting voeren, krijgen een waarschuwing. Ook wordt door vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland gratis fietsverlichting gemonteerd. Dit zijn ledlampjes; vandaar de letter D in het woord: Le(d)ts.

Regelmatige controle

Buiten de publieksvriendelijke acties om, geldt dat politie en Stadswacht regelmatig controleren op goede fietsverlichting. In het geval de verlichting dan niet in orde is, geldt een boete van minimaal 20 euro. Zorg er dus voor dat je fietsverlichting en die van je kinderen in orde is!