Gemeente Urk

Gemeente blij met opening Cool Dental Clinic

Het college van Burgemeester en Wethouders is blij met de opening van Cool Dental Clinic te Urk. Vrijdag 20 november opent de tandartsenpraktijk met tandtechnisch labaratorium aan de Reede 80. De heer Koelewijn is al ruim 30 jaar tandarts op Urk. Eerst aan de Holkenkamp als Tandartsenmaatschap Urk en nu zet hij zijn praktijk verder voort onder de naam Cool Dental Clinic. Niet alleen de naam en locatie zijn veranderd maar de tandheelkundige zorg wordt ook uitgebreid. Met negen behandelkamers en een tandtechnisch laboratorium wordt een totaalpakket aan tandheelkundige zorg geboden.

Trendsetter
De heer Koelewijn kocht deze villa met als doel zijn praktijk erin te huisvesten. Om de tandheelkundige zorg op Urk en omstreken te waarborgen, een goede faciliteit te bieden voor toekomstige tandartsen en werkgelegenheid te houden en uit te breiden. Het college is van mening dat met de opening van Cool Dental Clinic een belangrijke impuls wordt gegeven aan de gezondheidszorg in het noorden van Flevoland en daarmee een trendsetter is in de tandheelkundige zorg.

Beeldbepalend huis
Het college van Burgemeester en Wethouders is ook bijzonder content met het feit dat het beeldbepalende, markante huis voor Urk behouden blijft. Het landhuis dreigde gesloopt te worden omdat de vorige eigenaar een sloopvergunning had aangevraagd met het doel om op de vrijgekomen grond een aantal woningen te bouwen. Het pand is door de vorige eigenaar gebouwd in de vorm van een scheepsschroef met op het dak een toren in de vorm van een vuurtoren met omloop, van waaruit je prachtig uitzicht hebt over Urk en het IJsselmeer. Ook in het interieur ademt alles de sfeer van schepen en Urk. Met de aankoop van dit prachtige pand en de opening van deze kliniek blijft de tandheelkundige zorg op Urk behouden.