Politie Rotterdam Rijnmond

Donderdag 18 november 2009

* FLINKE DRUGSVANGST BIJ INVAL: 5 VERDACHTEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM ZUIDWIJK - Een uitgebreid politieonderzoek naar een mogelijk drugspand heeft woensdagavond geleid tot de aanhouding van vijf personen en tot de inbeslagname van een grote hoeveelheid drugs. Ook zijn er een aantalwapens en is een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen.
Op basis van binnengekomen informatie over handel in verdovende middelen is half september een start gemaakt met het onderzoek. Hieruit bleek dat er vermoedelijk drugs verkocht werden vanuit een woning aan de Yersekestraat.
Woensdagavond werd door politieagenten gezien dat er vanuit de woning drugs vervoerd werd naar het Zuiderpark. Hier is de drugs verkocht.
Twee kopers zijn direct aangehouden. Deze 38-jarige inwoner van Hellevoetsluis en 52-jarige Rotterdammer zijn overgebracht naar een
politiebureau voor verhoor. Ook de verkoper, een 19-jarige Rotterdammer, is aangehouden. Hij had 22 zakjes met verdovende middelen bij zich.
Rond elf uur zijn de agenten de woning aan de Yersekestraat binnen gegaan voor onderzoek. Hier troffen zij onder andere een vuurwapen, een aantal nepvuurwapens, een zak met pillen, zakjes heroïne, kilo's onversneden heroïne en een paar duizend euro aan. Dit is in beslag genomen.
Tijdens de instap kwam de 18-jarige bewoner in een auto aangereden. Hij bleek ook niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Deze verdachte is direct aangehouden door agenten van de Regionale Ondersteunings Groep (ROG).
Een 13-jarige jongen, die ook in het pand aan de Yrsekestraat woont, kwam tijdens de instap aan bij de woning. Deze 13-jarige kwam aanrijden op een fiets die vermoedelijk van diefstal afkomstig is. Hij droeg eveneens een kleine hoeveelheid drugs bij zich. Ook hij is aangehouden. De fiets en drugs zijn in beslag genomen.
De kopers van de drugs zijn heengezonden met een bekeuring. De verkoper en bewoners van de woning aan de Yersekestraat zijn ingesloten in afwachting van het verdere onderzoek.
* MOTORDIEF AANGEHOUDEN
KRALINGEN-CROOSWIJK - Een 21-jarige inwoner uit Capelle aan den IJssel is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden voor diefstal van een motor.
Rond twee uur meldde een oplettende buurtbewoner dat er op de Lambertusstraat ter hoogte van de Annastraat twee mannen probeerden een scooter te stelen. Politieagenten stelden direct een onderzoek in maar troffen de verdachten niet aan. De oplettende getuige belde even later weer met de meldkamer dat één van de verdachten nu in de Lambertusstraat liep en vervolgens weg reed in een rode auto. Op de Oostzeedijk is de 21-jarige man in zijn auto aangetroffen door agenten en aangehouden. In de auto werden betonscharen, een slotentrekker en een contactslot aangetroffen. De auto eng oederen zijn in beslag genomen. Een zoektocht naar de tweede verdachte
bleef zonder resultaat.