Gemeente Eemsmond


Eemsmond blaast acht buurtinitiatieve financieel leven in donderdag 19 november 2009

De tweede ronde van de subsidie Buurtbudgetten is succesvol afgesloten. De gemeente beloont buurtinitiatieven met ruim 23.000,-. Speeltuinen, jeu-de-boulesbanen, graven, dorpshuizen en plaatsnaamborden worden binnenkort onder handen genomen door enthousiaste Eemsmonders. Inwoners konden tot 1 september 2009 initiatieven indienen bij de gemeente. De volgende ronde sluit 1 maart 2010. Nieuwe creatieve ideeën zijn dus alweer van harte welkom.

In totaal heeft de gemeente in 2009 50.000,- toegekend aan buurtinitiatieven. Wethouder Alie Boekhoudt: 'Een succesvol tweede levensjaar van de subsidie Buurtbudgetten. Onze inwoners weten de weg naar de gemeente goed te vinden. Originele en creatieve initiatieven fleuren Eemsmond op. Daarom gaan we in 2010 zeker door met de subsidie. En we hopen ook volgend jaar weer te mogen rekenen op de enthousiaste inzet van buurtbewoners.'

Kleurrijke ideeën
Ook dit jaar sprongen er een aantal ideeën uit. Bijvoorbeeld het aanbrengen van metalen decoratievissen onder plaatsnaamborden in Usquert. Of het bouwen van een paardentram voor senioren in Uithuizermeeden. Maar ook het opknappen van een speeltuin, aanleggen van jeu-de-boulesbanen, schoonmaken van graven en renoveren van een activiteitenzaal in een dorpshuis geven kleur aan de Eemsmondse dorpen. De gemeente heeft alle initiatieven beoordeeld op originaliteit en onderbouwing. De plannen vergroten de leefbaarheid in de buurt, andere buurtbewoners of betrokkenen steunen het initiatief en de bewoners dragen zoveel mogelijk zelf zorg voor de uitvoering van de ideeën.

Aan zet met buurtbudget
De gemeente Eemsmond stelt jaarlijks 50.000,- beschikbaar voor initiatieven van inwoners om de leefbaarheid in buurten of dorpen te vergroten. Elk jaar vóór 1 maart en vóór 1 september kunnen inwoners een plan indienen bij de gemeente voor de subsidie Buurtbudgetten. Alle buurten of dorpen kunnen in aanmerking komen voor de subsidie. Meer informatie is te vinden in de folder Eemsmond aan zet met buurtbudget en op de website www.eemsmond.nl. De folder is af te halen bij de publieksbalie in het gemeentehuis.