Ingezonden persbericht


2010 jaar vol topgolf op Sport1

Amsterdam, 20 november 2009 - Sport1 heeft opnieuw de rechten verworven van de European en de Amerikaanse PGA Tour. Ook komend jaar zal de zender dus weer wekelijks uitgebreid verslag doen van topgolf op het allerhoogste niveau.

In 2010 zijn bij Sport1 ook de Ryder Cup, de vier Majors (Augusta, US Open, The Open, en het PGA Championship) en de World Golf Championships rechtstreeks te zien. Daarnaast wordt er maandelijks aandacht besteed aan de Challenge Tour en is ook de European Senior Tour te volgen via Sport1.

Kees Jansma, directeur van Sport1: "Het aantal golfers in Nederland neemt explosief toe en golf is een van de snelst groeiende sporten in Nederland. Ook merk je dat er veel mensen zijn die speciaal voor golf een abonnement op Sport1 hebben genomen. Komend jaar zendt Sport1 in ieder geval ruim 1400 uur live golf uit. Voor golfliefhebbers belooft 2010 dus een mooi jaar te worden".

Over Sport1
Sport1 is een digitale 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. De zender heeft zowel de rechten voor televisie, Internet (www.sport1.nl) als voor een mobiel platform (http://m.sport1.nl). Sport1 biedt twee digitale 24-uurs sportkanalen en vier extra kanalen voor live evenementen aan, waarbij de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League. Ook zijn hockey, darts, golf en tennis te zien. Sport1 biedt ook een HDTV-kanaal aan. Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten met Ziggo, UPC, Caiway, Delta, Kabel Noord, Tele2 of via Canal Digitaal. Sport1 is onderdeel van Chellomedia, de Europese content-divisie van Liberty Global, Inc. en een toonaangevend mediabedrijf en distributeur van zenders, content en videodiensten.


Ingezonden persbericht