Gemeente Binnenmaas

Jublieumavond brandweer Binnenmaas

Jubileumavond brandweer Binnenmaas Op vrijdag 13 november jl. is in Alcazar Pleasure Village in Puttershoek de jaarlijkse feestelijke korpsavond van de vrijwillige brandweer van Binnenmaas geweest.

Burgemeester A.J. Borgdorff heeft tijdens het officiële gedeelte diplomas uitgereikt aan M. Gerdes (brandwacht 1^e klasse), S. Schaar, C.H. Kats, D. v.d. Heiden, A.M. Nunes Horta en G.A. Vlot (brandwacht) en J.G. de Rooij (officier van dienst en adjunct hoofdbrandmeester).

De jubilarissen werden gehuldigd door burgemeester Borgdorff.
V.l.n.r.: Hans Molenaar, John de Rooij en John Kerklaan

Daarnaast zijn er ook verschillende brandweerlieden die in het afgelopen jaar certificaten hebben behaald; E. Linthuis behaalde het certificaat sociale vaardigheden, organisatie en materieel voor de opleiding onderbrandmeester, J. Kort het certificaat voor brandweerchauffeur. Daarnaast hebben A.J. Molendijk, K.G. Schaar, M. Deuning, S. Dank-Van Vliet, J.G. de Rooij, D.A. de Man, A.E. v.d. Mark, F.P. Smit, A.G. Groenewoud, J. Lesage, B.J. van Oudheusden, H.M. vd Berg, J. Stander, L.C. Koijck, M. de Zeeuw en S.B. Goudswaard hun papieren voor oefenleider behaald. Binnen het brandweerkorps Binnenmaas wordt veel aandacht besteed aan het opleiden van de vrijwilligers. Aan het aantal behaalde diplomas en certificaten is wel te zien dat dit beleid in vruchtbare aarde valt.

Aansluitend is ook nog een drietal jubilarissen gehuldigd. John de Rooij vierde zijn 12,5-jarig jubileum bij de vrijwillige brandweer, post Mijnsheerenland/Westmaas. John Kerklaan en Hans Molenaar hebben er maar liefst 25 jaar bij de vrijwillige brandweer, post s-Gravendeel, opzitten.