Politie Rotterdam Rijnmond

Vrijdag 20 november 2009


* SNELHEIDSOVERTREDER RAAKT RIJBEWIJS KWIJT

Politieagenten namen donderdagmiddag het rijbewijs in van een snelheidsovertreder.
Bij de controle op de Straatweg kwam de man rond kwart voor negen voorbij geracet met een snelheid van 114 km/h. Aangezien de Straatweg binnen de bebouwde kom ligt is de maximaal toegestane snelheid 50 km/h. De man mocht direct zijn rijbewijs inleveren. De officier van justitie bepaald de hoogte van de boete.


* ONDERZOEK NAAR OVERLIJDEN
De recherche van het district West heeft een onderzoek ingesteld naar het overlijden van een 37-jarige man uit Algerije. Rond tien uur 's avonds meldde een vrouw zich op het politiebureau. Zij gaf aan dat er een dode man in haar bed lag. Gealarmeerde agenten zijn direct naar haar woning aan de Duivenvoordestraat gegaan. In de woning troffen zij het levenloze lichaam van de man aan.
Op zijn lichaam werden geen sporen van geweld aangetroffen. Er wordt onderzocht waar de man aan overleden is. De politie gaat hierbij niet uit van een misdrijf.


* DRENKELING AANGETROFFEN
ROTTERDAM WEST - Politiepersoneel stelt een onderzoek in naar het overlijden van een 64-jarige man. Deze Rotterdammer werd rond kwart over zeven aangetroffen in het water aan de Aelbrechtskade. Omstanders haalden hem uit het water en zij reanimeerden het slachtoffer maar dit mocht niet meer baten. De politie gaat niet uit van een misdrijf maar onderzoekt wel de toedracht van het overlijden van de man.


* MAN AANGEHOUDEN MET VALS GELD
De politie hield donderdagavond een man aan die zonder te betalen gebruik maakte van de metro.
Personeel van de RET ontdekte rond half elf bij metrostation Marconiplein
dat de 30-jarige Rotterdammer niet in het bezit was van een geldig vervoersbewijs. De medewerkers spraken hem aan wilde hem een boete geven waarop de Rotterdammer agressief werd. Er ontstond een handgemeen waarbij twee RET medewerkers lichte verwondingen opliepen. Hierop is de politie gewaarschuwd. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig en brachten de verdachte over naar politiebureau Marconiplein. Bij de fouillering bleek dat hij een vals bankbiljet van 50 euro bij zich droeg. Dit is in beslag genomen.
Ook werd duidelijk dat hij nog een gevangenisstraf van zeven dagen uit
moest zitten. Hij is ingesloten in afwachting van het onderzoek.