Gemeente Hoorn

Cruyff Court Kersenboogerd 3e prijs van Nederland

Van de 116 Cruyff Courts in Nederland heeft Hoorn de derde plaats behaald. Jaarlijks maken gemeenten met een Cruyff Court kans om Cruyff Court van het jaar te worden. Mede dankzij de inzet van Sportopbouwwerk heeft de gemeente Hoorn deze prijs in de wacht gesleept. Het veld zorgt voor verbroedering en voor minder overlast in de wijk.
Sinds 2006 heeft Hoorn een Cruyff Court aan de Nachtegaal in de Kersenboogerd, sinds begin dit jaar ook bij het Gangwerk in de Grote Waal. Het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn organiseert er regelmatig activiteiten voor uiteenlopende doelgroepen. Vaak gebeurt dit samen met scholen, welzijnsinstellingen en voetbalverenigingen. Het doel is dat alle kinderen, ook die met een handicap, op het kunstgrasveld kunnen spelen.

Buiten de georganiseerde activiteiten om is het een plek waar jongeren graag bij elkaar komen om een balletje te trappen. In plaats van een hangplek is het een actieve speelplek. De overlast in de buurt is hierdoor afgenomen. Ook de buurtbewoners zijn betrokken bij het de veld en de spelers. Mede dankzij hen is het op en om het veld netjes onderhouden.
Laatste wijziging van deze pagina: 20 november 2009