FloraHolland


FloraHolland Productcommissie Gerbera

FLORAHOLLAND (20 november 2009) - Op 11 november was Th. Lelieveld tijdens de vergadering aanwezig om een terugkoppeling te verzorgen op de controles botrytis. De eerste conclusie uit de controles is dat het probleem niet zo groot is als gesuggereerd werd. Om de situatie goed te kunnen blijven volgen heeft de FPC voorgesteld om de controles voort te zetten tot Engelse Moederdag en het gesprek met enkele exporteurs aan te gaan om resultaten toe te lichten.

O. Vrolijk heeft het nieuwe kwaliteitsbeleid toegelicht. Met de toenemende virtualisering is het noodzakelijk dat de betrouwbaarheid in stappen naar een niveau van 98% wordt gebracht. Er worden enkele wijzigingen doorgevoerd waardoor de afdeling kwaliteitsdienst effectiever en efficiënter kunnen werken met als resultaat een hogere betrouwbaarheid.

De vorige vergadering is er geconstateerd dat gerbera in de winter veel last heeft van concurrentie van andere producten. Gerbera wordt in de winter in het boeket vervangen voor andere producten. De volgende vergadering zal FloraHolland Connect stil staan bij hun visie m.b.t. Gerbera.

Er is kort stilgestaan bij het promotieproject. De FPC heeft enkele ideeën gegeven. G. de Brabander zal namens FloraHolland zitting nemen in de promotiecommissie.

De volgende vergadering zal plaatsvinden op 16 december.