Gemeente Hellevoetsluis


250.000-ste bezoeker bewaakte fietsenstalling

Op donderdag 19 november is de 250.000-ste bezoeker van de bewaakte fietsenstalling bij het winkelcentrum Struytse Hoeck door wethouder Taal , portefeuillehouder verkeer en vervoer ontvangen. De heer Carl van Hoorn uit Hellevoetsluis was de gelukkige die naast een grote bos bloemen ook nog cadeaubon kreeg overhandigd. De overige bezoekers van de stalling kregen die dag een chocoladeletter. In januari 2006 is als proef gestart met een gratis bewaakte fietsenstalling in de Struytse Hoeck. De kosten hiervoor EUR 90.000,-- zijn door de gemeente beschikbaar gesteld.
Reden voor een bewaakte stalling was dat een winkelcentrum van de omvang Struytse Hoeck naast het bieden van parkeerplaatsen voor de automobilist ook parkeerplaatsen voor de fiets moest bieden. En gelet op het gegeven dat er veelvuldig fietsen werden en worden gestolen er behoefte was aan een bewaakte stalling!
Op 17 februari 2006 heeft de officiële start van de proef met de gratis bewaakte fietsenstalling in de Struytse Hoeck, voor de periode van 1 jaar, plaats gevonden.
Ten aanzien van de bezettingsgraad 150 per dag ofwel een 50.000 fietsen per jaar en de reactie van de gebruikers is het experiment is succesvol verlopen. Op grond daarvan is in 2007 besloten de permanente gratis bewaakte stallingvoorziening voor de fiets met personeel voort te zetten
In samenwerking met de winkeliers Struytse Hoeck zal voortaan de bewaakte fietsenstalling ook geopend zijn op koopzondagen en extra koopavonden. Ook is sinds kort een oplaadpunt voor elektrische fietsen beschikbaar.

11/20/2009