Ingezonden persbericht


Buren in het zonnetje bij Beste Buur 2009 verkiezing

Amsterdam, 20 november 2009 - Buurtlink is ook dit jaar weer op zoek naar de buurthelden voor de Beste Buur Verkiezing. Alle buren in Nederland wordt de kans geboden om een buurman of buurvrouw die zich uitzonderlijk heeft ingezet voor de buurt in het zonnetje te zetten. Iedereen kan via de website Buurtlink.nl nomineren, eventueel motiveren en stemmen. De Beste Buur Verkiezing 2009 loopt tot 14 december 2008. De verkiezing is te vinden op www.buurtlink.nl/bestebuur2009

Publieksjury en Vakjury

Uit de buurmannen en/of buurvrouwen, waarop online het meeste gestemd is, kiest een vakjury de Beste Buur 2009. De vakjury bestaat uit Piet Paulusma (weerman SBS 6 en ambassadeur van Stichting Buurtlink), Esther Groenendijk (Winnares Beste Buur Verkiezing 2008) en Fons Roosenboom (Univé). Naast de felbegeerde titel 'Beste Buur 2009', mag de winnaar met maar liefst vijftig buurtbewoners in een luxe touringcar een dag naar het Dolfinarium in Harderwijk.

Minister-president Balkenende

In 2008 werden bijna 700 buren genomineerd en brachten duizenden mensen hun stem uit. De goedlachse Esther Groenendijk uit Rotterdam heeft toen de verkiezing gewonnen. Na de bekendmaking van de Beste Buur 2008 kwam er -naast veel media aandacht - ook belangstelling uit Den Haag. Esther Groenendijk werd zowel door minister-president Balkenende als door Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima uitgenodigd voor een "high tea" respectievelijk een lunch.

Wat is Buurtlink.nl?

Op Buurtlink.nl komt de bezoeker op de website van zijn of haar buurt. Op de website kunnen buurtbewoners contact met elkaar opnemen en informatie met elkaar delen over de buurt. Buurtlink.nl is voor en van iedere buurt in Nederland. Buurtlink heeft 465.000 leden en 700.000 unieke bezoekers per maand. Meer informatie over Buurtlink, vindt u op www.buurtlink.nl.

Buurtlink.nl is een activiteit van Stichting Buurtlink. Stichting Buurtlink is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk en heeft als doel om een bijdrage te leveren aan het bevorderen van de sociale cohesie in de samenleving. Stichting Buurtlink is een beneficiënt van de Nationale Postcode Loterij.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht