Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.30 uur

Utrecht, 20-11-2009

Man beroofd om paar cent

UTRECHT - Op de Costa Ricadreef is donderdag 19 november een 62-jarige man beroofd van zijn portemonnee. De politie kreeg om iets voor half vijf uur de melding dat een man zojuist beroofd was. De man liep om 16.15 op de Costa Ricadreef ter hoogte van een kinderdagverblijf. Plotseling kwam er een verdachte achter de man lopen. Hij beroofde de man van zijn portemonnee, waar slechts wat eurocenten inzaten. De verdachte rende weg in de richting van een park. De politie heeft de zaak in onderzoek. Vanmiddag zal er in de omgeving van de Costa Ricadreef een buurtonderzoek plaatsvinden. De politie vraagt getuigen zich melden op tel: 0900-8844 of anoniem via M: 0800-7000.

Fietsendief of -heler

UTRECHT Op de Franciscusdreef heeft de politie een verdachte van fietsendiefstal of heling aangehouden. Agenten zagen de man met een fiets lopen die hij opgetild hield. Ze controleerden de 43-jarige Utrechter en zijn fiets. Die bleek van diefstal afkomstig te zijn. De fiets is in beslag genomen en de man is aangehouden en verhoord. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Dierenmishandeling

UTRECHT In de wijk Overvecht is een 10-jarige jongetje aangehouden omdat hij een dier zou hebben mishandeld.

De politie kreeg om 16.45 uur de melding dat een jongen bij een dierenverblijf een cavia tegen het plafond zou hebben gegooid. Het dier brak zijn poot. Een getuige had dit gezien en schakelde de politie in. De politie heeft de jongen aangehouden en meegenomen naar zijn ouders. De 10-jarige is doorgestuurd naar Bureau Halt waar hij een STOP-reactie zal krijgen. Ook wordt Jeugdzorg op de hoogte gebracht.

Gestolen in vier winkels

UTRECHT Een 47-jarige vrouw uit Utrecht is donderdag omstreeks 13.00 uur aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw liep bij een supermarkt aan de Roelantdreef tegen de lamp toen ze iets stal. Beveiligingspersoneel hield haar aan en schakelde de politie in. Het bleek dat de vrouw in totaal in vier winkels goederen had gestolen. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen de vrouw opgemaakt. Ook zal de vrouw een winkelontzegging krijgen.

Straatroof

UTRECHT Op de Othellodreef is dinsdag 17 november een vrouw uit Utrecht beroofd. De vrouw liep omstreeks 17.45 uur met twee tassen om haar schouder richting station Overvecht. Plotseling liepen twee jongens achter de vrouw aan. Eén van hen gaf de vrouw een duw waardoor ze uit balans raakte en de berovers kans zagen om één van haar tassen te pakken. Daarna vluchtten ze weg in onbekende richting.

De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen te bellen met 0900-8844 of anoniem via M: 0800-7000.

Hennepkwekerij gevonden en twee verdachten aangehouden

DE MEERN Op de Kerkeindsepolder heeft de politie donderdagavond 19 november twee mannen aangehouden die op heterdaad werden betrapt toen ze met zakken hennepafval een woning wilden verlaten.

De politie kreeg om 17.10 uur een melding dat omwonenden van een appartementencomplex wietlucht roken. Ook waren twee mannen gezien die met vuilniszakken aan het slepen waren. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen twee mannen uit Utrecht, van 30 en 31 jaar oud aan in een bestelauto. In de auto lagen tientallen vuilniszakken. Met een machtiging gingen agenten de verdachte woning binnen. Daar was een ingerichte hennepkwekerij. De mannen zijn aangehouden en ingesloten. De hennepkwekerij is ontmanteld en de bestelauto inclusief vuilniszakken met hennepafval zijn in beslag genomen.

Aangehouden met drugs op zak

UTRECHT De politie heeft donderdagavond 19 november een 18-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij drugs op zak had.

Een getuige belde omstreeks 21.40 uur de politie omdat zij het vermoeden had dat er vanuit een auto gedeald werd. Agenten gingen ter plaatse en zagen op de Biltstraat de verdachte auto staan. In de auto zaten twee mannen die gecontroleerd werden. Ook iemand die naast de auto stond werd gecontroleerd. Bij de 18-jarige man werd drugs gevonden; hij had een tasje om zijn nek hangen met twee wikkels poeder. De man is aangehouden en zijn drugs is in beslag genomen. In de auto lag geen drugs.

Aanrijding met gewonde

UTRECHT Een 21-jarige man uit Utrecht is op donderdag 19 november na een aanrijding met onbekend letsel overbracht naar het ziekenhuis.

Rond 23.15 uur kreeg de politie een melding dat een personenauto ter hoogte van de Van Hoornekade op de kop zou liggen. Ter plaatse bleek dat de auto ook een verkeerslicht en twee paaltjes omver had gereden. De 21-jarige bestuurder en twee inzittenden kwamen met de schrik vrij. De bestuurder is met rugklachten voor de zekerheid overgebracht naar het ziekenhuis. De 21-jarige Utrechter was met zijn voertuig in botsing gekomen met de personenauto van een 40-jarige man, ook uit Utrecht. Vermoedelijk is de 21-jarige Utrechter op de rotonde bij de Van Hoornekade door rood gereden, waardoor de aanrijding ontstond. De politie onderzoekt de exacte toedracht van de aanrijding.