Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.10 uur

Utrecht, 20-11-2009

Fietsendieven

BILTHOVEN Op donderdag 19 november is omstreeks 18.15 uur een 15-jarige jongen uit De Bilt aangehouden voor diefstal van een fiets.

Een getuige die vermoedde dat twee jongens een fiets probeerden te stelen bij de Neptunuslaan, alarmeerde de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij twee jongens bij de ingang van het winkelcentrum die voldeden aan de opgegeven signalementen. Eén van de jongens, 15 jaar en afkomstig uit De Bilt, verklaarde dat hij de fiets een week eerder bij de Poolsterschool had gestolen. De politie onderzoekt nog de betrokkenheid van de andere jongen bij de diefstal. Beide verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Rijbewijs ingevorderd

ZEIST De politie heeft in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 november om ongeveer 01.00 uur een 24-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het rijden onder invloed.

Bij een controle aan de Ter Braaklaan bleek na een blaastest dat de 24-jarige automobilist te veel alcohol had genuttigd. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en daar wees de ademanalyse 630 ug/l uit. Tegen de automobilist is een proces-verbaal opgemaakt. Bovendien is zijn rijbewijs ingevorderd. Al eerder dit jaar was de man aangehouden voor het rijden onder invloed op een bromfiets.